ΠΩΣ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΞΗΡΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΣΤΗ ΜΥΤΗ

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΗΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΤΗ ΜΥΤΗ

Η ξηρή επιδερμίδα είναι ένα από αυτά τα πράγματα που μπορεί να προκύψουν ξαφνικά την παραμονή ενός σημαντικού γεγονότος. Μάθε τι μπορείς να κάνεις για να το αποφύγεις.

ΣΕ ΤΙ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ Η ΞΗΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΤΗ ΜΥΤΗ;

Η ξηρή επιδερμίδα είναι ένα από αυτά τα πράγματα που μπορεί να προκύψουν ξαφνικά την παραμονή ενός σημαντικού γεγονότος. Μάθε τι μπορείς να κάνεις για να το αποφύγεις.

Τι προκαλεί την ξηρή επιδερμίδα στη μύτη;

Υπάρχουν πολλές αιτίες που μπορεί να κάνουν την επιδερμίδα στη μύτη σου πιο ευαίσθητη και ξηρή.

Ένας από τους πιο απλούς αλλά αποτελεσματικούς τρόπους, για να διατηρήσεις τα σωστά επίπεδα υγρασίας στην ξηρή επιδερμίδα, είναι να αλλάξεις την καθημερινή ρουτίνα περιποίησης που ακολουθείς.

Έλεγξε προσεκτικά τα προϊόντα που χρησιμοποιείς. Είναι ειδικά σχεδιασμένα για ξηρή επιδερμίδα; Τα επιθετικά προϊόντα καθαρισμού στερούν τα φυσικά έλαια της ξηρής επιδερμίδας, αφήνοντάς την ευάλωτη και κάνοντάς την να ξεφλουδίζει.

Όσο μεγαλώνουμε, η επιδερμίδα μας αλλάζει και επομένως χρειάζεται αλλαγές και στην ρουτίνα περιποίησής της ανάλογα με τις νέες ανάγκες της. Η κρέμα καθαρισμού προσώπου NIVEA Creme Care είναι ιδανική για την περιποίηση της ξηρής επιδερμίδας. Η σύνθεσή της με το σύμπλεγμα NIVEA Creme Care αφήνει το πρόσωπό σου απαλό και μαλακό, μετά από κάθε πλύσιμο. 
beautiful-woman-with-sun-hat-on-the-beach

Πώς να σταματήσεις την ξηρότητα και το ξεφλούδισμα της επιδερμίδας γύρω από τη μύτη, λόγω της έκθεσης στον ήλιο

Πέρασες υπέροχα το απόγευμά σου στον ήλιο με τις φίλες σου, όμως η επιδερμίδα σου τώρα το πληρώνει. Η έγκαιρη χρήση μιας κρέμας ημέρας με δείκτη προστασίας, όπως η αντιρυτιδική κρέμα ημέρας NIVEA Q10 Plus, με δείκτη προστασίας 15, σε βοηθά να προστατεύσεις την επιδερμίδα σου από τις βλαβερές ακτίνες UV και να αποφύγεις τα εγκαύματα και το δυσάρεστο ξεφλούδισμα, που αυτές προκαλούν.
Ο καιρός
5 πράγματα που μπορεί να προκαλέσουν ξηρότητα στη μύτη

Ο καιρός

Ανεξάρτητα από το αν έχει τροπική ζέστη έξω ή αν κάνει τόσο κρύο που χρειάζεται να ντυθείς σαν Εσκιμώος, ο καιρός επιδρά πάντα στην επιδερμίδα σου. Και στα δύο άκρα του φάσματος της θερμοκρασίας, ο καιρός μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα υγρασίας της επιδερμίδας. Η συστηματική χρήση ενυδατικής σε βοηθά να αποφύγεις την ξηρή επιδερμίδα.

Ένα βαρύ κρυολόγημα
5 πράγματα που μπορεί να προκαλέσουν ξηρότητα στη μύτη

Ένα βαρύ κρυολόγημα

Το κρυολόγημα ποτέ δεν είναι ευχάριστο, αφήνοντάς σε συντροφιά με κουτιά από χαρτομάντηλα και παυσίπονα. Μία από τις πιο δυσάρεστες συνέπειες είναι η ξηρότητα στην επιδερμίδα της μύτης. Γι'αυτό θα βοηθούσε πολύ να απλώνεις συστηματικά λίγη κρέμα, όπως την αυθεντική NIVEA Crème, για να απαλύνεις και να ενυδατώσεις την ξηρή και ξεφλουδισμένη επιδερμίδα γύρω από τη μύτη. 


Έλλειψη υγρασίας
5 πράγματα που μπορεί να προκαλέσουν ξηρότητα στη μύτη

Έλλειψη υγρασίας

Η ξηρότητα στην επιδερμίδα της μύτης μπορεί να είναι μια ένδειξη ότι ο οργανισμός σου δεν ενυδατώνεται αρκετά. Για να βοηθήσεις την ισορροπία των υγρών στον οργανισμό σου, καλό είναι να πίνεις δύο λίτρα νερό την ημέρα, ώστε να διασφαλίσεις τη σωστή ενυδάτωση του δέρματος και των άλλων οργάνων του σώματος. Συμπεριέλαβε μια ενυδατική κρέμα στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου, για να σου προσφέρει τη δόση ενυδάτωσης που χρειάζεσαι.

Ξύσιμο
5 πράγματα που μπορεί να προκαλέσουν ξηρότητα στη μύτη

Ξύσιμο

Έχεις τη συνήθεια να ξύνεις τη μύτη σου; Μήπως έχεις έναν ήπιο ερεθισμό, που κάνει την επιδερμίδα στη μύτη σου πιο ευαίσθητη; Και οι δύο περιπτώσεις μπορούν να αποτελέσουν την αιτία για την ξηρή επιδερμίδα, που ξεφλουδίζει γύρω από τη μύτη.
Το καθαριστικό σου
5 πράγματα που μπορεί να προκαλέσουν ξηρότητα στη μύτη

Το καθαριστικό σου

Αν παρατηρήσεις ότι η μύτη σου είναι ξηρότερη από το κανονικό, ξεφλουδίζει ή κοκκινίζει μετά τον καθαρισμό, έλεγξε προσεκτικά το προϊόν, που χρησιμοποιείς στο πρόσωπό σου.

Αντικατάστησε το καθαριστικό σου με ένα καταλληλότερο για την ξηρή επιδερμίδα, όπως το ήπιο νερό καθαρισμού NIVEA MicellAIR skin breathe. Ίσως αυτή να είναι η απλή κίνηση που χρειάζεται για να... καθαρίσεις με την ξηρή κι ευαίσθητη επιδερμίδα μια για πάντα!

 

 

 


ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΦΟΡΤΩΘΕΙΣ ΤΗΝ ΞΗΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΤΗ ΜΥΤΗ

Ξέρουμε ότι η ξηρή επιδερμίδα μπορεί να είναι ενοχλητική, μην ανησυχείς όμως! Οι συμβουλές μας για την περιποίηση της επιδερμίδας είναι εδώ για να αναδείξουν την πιο απαλή και μαλακή επιδερμίδα σου!
NIVEA Smooth Caring Micellar Water

Προϊόντα καθαρισμού για ξηρή επιδερμίδα που ξεφλουδίζει

Η κρέμα καθαρισμού Creme care, χάρη στο ειδικό σύμπλεγμα φροντίδας Creme care καθαρίζει απαλά και διατηρεί ενυδατωμένη την επιδερμίδα.
woman-washing-face-over-sink

Ξηρή μύτη και χλιαρό νερό - ο ιδανικός συνδυασμός

Όπως ο ζεστός καιρός μπορεί να επηρεάσει την επιδερμίδα σου, έτσι και το πολύ ζεστό νερό μπορεί να σε κάνει να νιώθεις τη μύτη και το πρόσωπό σου ξηρά με αίσθηση τραβήγματος. 

Δοκίμασε να πλύνεις το πρόσωπό σου με χλιαρό νερό και μείωσε τη θερμοκρασία στο ντους για να καθαρίσεις την επιδερμίδα σου με τον πιο απαλό τρόπο και τη μεγαλύτερη φροντίδα.

Τα "πρέπει" και τα "μην" για άτομα με ξηρή επιδερμίδα

Πρέπει

  • Αναζήτησε τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης και καθαρισμού για ξηρή επιδερμίδα.
  • Μπορείς να έχεις πάντα μια κρέμα NIVEA στην τσάντα σου για να βάζεις τακτικά στα σημεία με ξηρότητα.
  • Ενυδάτωσε την επιδερμίδα σου, αφού πλύνεις το πρόσωπό σου.

Μην

  • Μην το παρακάνεις με τον καθαρισμό. Ο υπερβολικός καθαρισμός μπορεί να μειώσει τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας.
  • Μην κάνεις απολέπιση πολύ συχνά, γιατί αυτό μπορεί να κάνει το ξεφλούδισμα της επιδερμίδας πιο έντονο.
  • Μην χρησιμοποιείς καυτό νερό όταν πλένεις το πρόσωπό σου ή στο ντους, γιατί αυτό μπορεί να ξηράνει περισσότερο την ήδη ευαίσθητη επιδερμίδα σου.
  • Μην υπερβάλλεις με τις μάσκες προσώπου
background

ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΤΟ ΞΗΡΟ ΔΕΡΜΑ ΤΗΣ ΜΥΤΗΣ ΜΕ ΚΡΕΜΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΞΗΡΟ ΔΕΡΜΑ

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ