Ανακαλύψτε τη NIVEA

Αναζητώ πληροφορίες ή προϊόντα για

Αντιγήρανση

Αντιγήρανση: δεν φαίνεται η ηλικία σου

Η εξειδίκευση μας στην αντιγήρανση

Στόχος της έρευνας και του σχεδιασμού μας είναι να ανακαλύψουμε νέες λύσεις που θα σου χαρίσουν μια απαλότερη και νεανικότερη επιδερμίδα. Μάθε τι σημαίνει αυτό για τις αντιρυτιδικές κρέμες.

Ο ρόλος της επιστήμης στην πρόληψη των ρυτίδων

Όσο μεγαλώνουμε η επιδερμίδα μας αλλάζει και δυστυχώς είναι αδύνατον να γυρίσουμε πίσω τον χρόνο και να ανακόψουμε τη γήρανση της επιδερμίδας μας. Οι επιστήμονές μας, όμως, εξετάζουν καθημερινά πώς η γήρανση της επιδερμίδας μπορεί να προληφθεί και ποια είναι τα προϊόντα με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στην αντιγηραντική φροντίδα της επιδερμίδας.

Εσύ κι η έρευνα της NIVEA: μια δυνατή ομάδα

Η επιδερμίδα μας αρχίζει να γερνά στα 25. Σε αυτή τη διαδικασία συμβάλλουν γενετικοί παράγοντες, περιβαλλοντικές επιδράσεις, αλλά και ο προσωπικός μας τρόπος ζωής. Η γήρανση είναι κάτι το αναπόφευκτο. Μπορείς όμως να μειώσεις τα σημάδια της ενεργοποιώντας, για παράδειγμα, την κυτταρική δράση. 
Είναι πιο εύκολο απ' ό,τι νομίζεις: ακολούθησε μια υγιεινή διατροφή, κοιμήσου καλά, πίνε αρκετό νερό και άρχισε από νωρίς να χρησιμοποιείς μια ενυδατική κρέμα κατά της γήρανσης. Η έρευνα της NIVEA μπορεί να σε βοηθήσει. Χρησιμοποιούμε την εμπειρία πάνω από 100 χρόνων δερματολογικής έρευνας, για να ανακαλύψουμε συστατικά που θα σου χαρίσουν μια πιο δροσερή και νεανική όψη. Έχει μεγάλη σημασία να μην περιμένεις να εμφανιστούν στην επιδερμίδα σου τα πρώτα σημάδια γήρανσης, όπως οι ρυτίδες κι η ξηρότητα. Ξεκίνα από τώρα να περιποιείσαι την επιδερμίδα σου με κρέμες ημέρας, νύχτας, ματιών και μάσκες προσώπου. Βεβαιώσου ότι η κρέμα προσώπου σου είναι ενυδατική και περιέχει αντιγηραντικά συστατικά.

100 χρόνια φροντίδας της επιδερμίδας για μια ζωή

Χάρη στις καινοτομίες μας, είμαστε πάντα σε θέση να καθορίζουμε τις παγκόσμιες προδιαγραφές. Μια επίσκεψη στο ερευνητικό μας κέντρο στο Αμβούργο θα σου εξηγήσει τι είναι αυτό που κάνουν οι ερευνητές μας καθημερινά.

Η κατάλληλη αντιρυτιδική κρέμα

Καθώς μεγαλώνουμε, κάποια από τα φυσικά συστατικά της επιδερμίδας μας, όπως το κολλαγόνο και το υαλουρονικό οξύ, μειώνονται. Γι' αυτόν τον λόγο, σε συμβουλεύουμε να χρησιμοποιείς αντιρυτιδική κρέμα από τα 30 σου. Μάθε περισσότερα για το τι πρέπει να προσέξεις εδώ.

Όσα πρέπει να ξέρεις για τη γήρανση του δέρματος

Η γήρανση του δέρματος είναι μια φυσική διαδικασία. Δεν μπορούμε να την αποφύγουμε, αλλά μπορούμε να καταπολεμήσουμε τα σημάδια της, ενισχύοντας όσο το δυνατόν περισσότερο την κυτταρική δραστηριότητα.

Τι συμβαίνει σε κάθε στιβάδα του δέρματος

Επιδερμίδα – Η εξωτερική στιβάδα του δέρματος 
Η εξωτερική στιβάδα του δέρματος σχηματίζει έναν φραγμό που του παρέχει την προστασία που χρειάζεται. Ο φραγμός αυτός είναι σημαντικός επειδή προστατεύει το σώμα μας από εξωτερικούς παράγοντες και συγκρατεί την υγρασία στο εσωτερικό του. Στα κατώτερα στρώματα της επιδερμίδας σχηματίζονται συνεχώς νέα κύτταρα που μετακινούνται προς στην επιφάνεια του δέρματος, όπου και πεθαίνουν. Κατ' αυτόν τον τρόπο, η επιδερμίδα ανανεώνεται ολοκληρωτικά κάθε τέσσερις εβδομάδες. 

Χόριο – ο σύνδεσμος ανάμεσα στην επιδερμίδα και τον υποδόριο ιστό

Η ελαστικότητα και σφριγηλότητα του δέρματος οφείλεται σε ένα δίκτυο κολλαγόνου και ελαστικών ινών. Η ποσότητα κολλαγόνου μειώνεται με την πάροδο του χρόνου. Το ίδιο συμβαίνει και με τον αριθμό ακέραιων ελαστικών ινών. Το δέρμα χάνει την ελαστικότητα και τον τόνο του. 

Υποδόριος ιστός – Το κατώτερο στρώμα του δέρματος
Ο υποδόριος ιστός αποτελείται κυρίως από συνδετικό και λιπώδη ιστό. Όμως, τα κύτταρα αποθήκευσης λιπιδίων του λιπώδη ιστού μειώνονται καθώς γερνάμε. Σαν αποτέλεσμα, η επιδερμίδα χάνει τον όγκο της και οι πρώτες ρυτίδες κάνουν την εμφάνισή τους.

Η επιδερμίδα χρειάζεται ενέργεια και ένα καλό αμυντικό σύστημα

Η επιδερμίδα χρειάζεται ενέργεια

Το συνένζυμο Q10 της επιδερμίδας είναι απολύτως απαραίτητο για την παραγωγή ενέργειας και προστατεύει την επιδερμίδα από το οξειδωτικό στρες. Το πρόβλημα όμως είναι ότι το ποσοστό του Q10 στην επιδερμίδα μας μειώνεται όσο περνούν τα χρόνια. Τα αντιγηραντικά προϊόντα με Q10 ενισχύουν αποτε

Τα σημάδια της γήρανσης στην επιδερμίδα

  • Στα 20: απώλεια υγρασίας, εμφάνιση των πρώτων λεπτών γραμμών
  • Στα 30: η επιδερμίδα παράγει λιγότερα λιπίδια, οι πρώτες γραμμές στο μέτωπο
  • Στα 40: η επιδερμίδα ξηραίνεται και λεπταίνει, οι πρώτες γραμμές γύρω από το μάτια
  • Στα 50: μειωμένη παροχή θρεπτικών στοιχείων, χλωμή όψη, λιγότερη ελαστικότητα
  • Στα 60: απώλεια πυκνότητας και πάχους, ασαφή περιγράμματα, εμφάνιση πανάδων.

Γερνάμε μαζί με τα κύτταρα

Κάθε κύτταρο του σώματός μας περιέχει τα δεδομένα που μας κάνουν αυτούς που είμαστε. Όταν εμείς γερνάμε, το ίδιο συμβαίνει και στα 10 σχεδόν δισεκατομμύρια κύτταρα του σώματός μας. Μείωση της κυτταρικής δραστηριότητας. Ο ρυθμός κυτταρικής ανανέωσης μπορεί να επιβραδυνθεί ανάλογα με τις μεταβολές της ενέργειας στο σώμα. Η επιδερμίδα χάνει τη σφριγηλότητά της και οι ρυτίδες αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους. Εκείνη τη στιγμή συνειδητοποιούμε – και μαζί με εμάς κι οι άλλοι – ότι η επιδερμίδα μας γερνάει. Όμως, οι τελευταίες κυτταρολογικές έρευνες απέδειξαν ότι, παρόλο που η γήρανση δεν μπορεί να διακοπεί, η κυτταρική δραστηριότητα μπορεί να ενισχυθεί και η ανανέωση της επιδερμίδας να βελτιωθεί. Επιστημονικές έρευνες αποδεικνύουν ότι τα νεαρά, δυναμικά κύτταρα ανανεώνονται τακτικά και ότι ο μεταβολισμός τους λειτουργεί με εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς. Αυτό είναι σημαντική προϋπόθεση για μια επιδερμίδα με νεανική όψη.

Ωραία λέγεται:

Ωραία λέγεται

Πώς το φως γερνά την επιδερμίδα

Το κανονικό φως της ημέρας είναι ένα από τα κύρια αίτια της πρόωρης γήρανσης της επιδερμίδας – στην πραγματικότητα, κατά 80%. Αυτό γίνεται εμφανές, για παράδειγμα, με τον σχηματισμό ρυτίδων και πανάδων. Γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείς προϊόντα περιποίησης επιδερμίδας με δείκτη αντηλιακής προστασίας όχι μόνο στις διακοπές ή τις ηλιόλουστες ημέρ

Χρήσιμο να γνωρίζεις: Η υπεριώδη ακτινοβολία

Κάτω απ' τον ήλιο, είμαστε πάντα εκτεθειμένοι στην υπεριώδη ακτινοβολία. Παράγεται τόσο από το άμεσο όσο και το έμμεσο ηλιακό φως. Η ένταση της υπεριώδη ακτινοβολίας εξαρτάται από την εποχή και είναι πιο υψηλή το καλοκαίρι απ' ό,τι το χειμώνα . Οι κίνδυνοι που συνδέονται με την ένταση της υπεριώδη ακτινοβολίας ποικίλλουν αναλόγως. Η αναλογία των ακτίνων UVB που προκαλούν εγκαύματα είναι μεγαλύτερη τους καλοκαιρινούς μήνες απ' ό,τι τον χειμώνα – το καλοκαίρι, ο κίνδυνος εγκαύματος είναι εξαπλάσιος. Επιπλέον, η ένταση των ακτίνων UVB αλλάζει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μπορεί να είναι 150 φορές ισχυρότερη το μεσημέρι απ' ό,τι στις 6 π.μ. Η ένταση το απόγευμα είναι περίπου τετραπλάσια, σε σχέση με το πρωί. Οι ακτίνες UVA παρουσιάζουν πολύ μικρότερες διακυμάνσεις. Αυτό σημαίνει ότι οι ακτίνες UVA αποτελούν έναν συνεχή κίνδυνο και ότι η κατάλληλη προστασία UVA είναι αναγκαία, ακόμα κι αν εκτίθεσαι στον ήλιο σπάνια ή για πολύ λίγο.

Μάσκες: μια μικρή απόδραση για την επιδερμίδα σου

Βάλσαμο για την ψυχή και την επιδερμίδα

Άπλωσε τη μάσκα και απόλαυσε λίγες στιγμές πραγματικής φροντίδας: ειδικά για τις ώριμες επιδερμίδες, οι μάσκες είναι ένας θρεπτικός τρόπος να αποκτήσουν τη χαμένη τους ενυδάτωση και προσφέρουν αισθητή φρεσκάδα στη στιγμή. Η NIVEA Μάσκα Περιποίησης κατά των ρυτίδων Q10 τονώνει την επιδερμίδα και καταπολεμά τις ρυτίδες εκ των έσω.

Η συμβουλή μας: αφαίρεσε τη μάσκα μόλις περάσει το ενδεδειγμένο χρονικό διάστημα και μην ξεχνάς ότι διπλάσιος χρόνος δε σημαίνει απαραίτητα καλύτερο αποτέλεσμα. Τέλος, ενυδάτωσε την επιδερμίδα με το κατάλληλο προϊόν περιποίησης για τη συγκεκριμένη ώρα της ημέρας.

Θρεπτικές μάσκες προσώπου

Μάσκα προσώπου

Οι μάσκες προσώπου είναι το κερασάκι στην τούρτα μιας ρουτίνας περιποίησης κατά της γήρανσης. Απόλαυσε το τελετουργικό καθώς απλώνεις τη μάσκα σου κι άφησέ τη να δράσει στις προσωπικές στιγμές περιποίησης της καθημερινής σου ζωής.

Πώς να εφαρμόσεις και να απολαύσεις τη μάσκα σου: οδηγίες

  • Άπλωσε τη μάσκα στο μέτωπο, τα μάγουλα και το σαγόνι.
  • Απέφυγε το στόμα και τα μάτια. 
  • Τήρησε τον χρόνο θεραπείας που συνιστούν οι οδηγίες.
  • Αφαίρεσε τη μάσκα με δίσκους ντεμακιγιάζ από βαμβάκι ή με σφουγγάρι.

Σου προτείνουμε