Πώς μπορείτε να ξεφορτωθείτε τα καφε σημαδια στο δερμα

Μάθετε τα πάντα σχετικά με τα καφε σημαδια στο δερμα: τι είναι, τι τα προκαλεί και πώς μπορείτε να τα ξεφορτωθείτε.

Πώς μπορείτε να ξεφορτωθείτε τα καφε σημαδια στο δερμα

Λεκέδες στο δέρμα; Υπερμελάγχρωση στο πρόσωπο; Χαλαρώστε: τα λεγόμενα καφε σημαδια στο δερμα είναι μια εντελώς φυσική και ακίνδυνη αντίδραση του δέρματος. Ωστόσο πολλοί θέλουν να απομακρύνουν τα καφέ σημάδια στο δέρμα. Τι είναι λοιπόν τα καφέ σημάδια στο δέρμα; Θα σας δείξουμε τι βοηθάει και θα σας δώσουμε συμβουλές για να ξεφορτωθείτε τους λεκέδες στο δέρμα.

Τι είναι τα καφε σημαδια στο δερμα;

Είτε στο πρόσωπο είτε στα χέρια, τα καφε σημαδια στο δερμα συνήθως εμφανίζονται από την ηλικία των 40 ετών και είναι φυσικό σημάδι γήρανσης. Εξάλλου το δέρμα μας έχει αντέξει πολλά για εμάς όλα αυτά τα χρόνια. Τα καφέ σημάδια στο δέρμα επηρεάζουν ανθρώπους όλων των τύπων δέρματος αλλά εμφανίζονται πιο συχνά στους ενήλικες με ανοιχτόχρωμο δέρμα.

Τα καφέ σημάδια στο δέρμα είναι ανοιχτές καφέ ή μαύρες κηλίδες στο δέρμα. Επειδή αυξάνονται σε αριθμό και ένταση στη διάρκεια των ετών, ονομάζονται «κηλίδες γήρατος». Στη θεωρία ωστόσο αυτή η υπερμελάγχρωση συμβαίνει στην πορεία της γήρανσης του δέρματος και μέσω της πολυετούς έκθεσης στον ήλιο. 

Υπάρχουν πολλά είδη κηλίδων δέρματος, επομένως πώς γνωρίζουμε τι είναι τα καφε σημαδια στο δερμα; Μπορείτε να αναγνωρίσετε τα καφέ σημάδια στο δέρμα διότι το δέρμα έχει λεκέδες αλλά δεν προεξέχει (όπως γίνεται με τις γεροντικές κηλίδες για παράδειγμα). Οι φακίδες επίσης δεν προεξέχουν και έτσι εύκολα τις μπερδεύει κάποιος με τους λεκέδες στο δέρμα. Παρόλα αυτά μπορείτε να αναγνωρίσετε τα καφέ σημάδια στο δέρμα διότι συνήθως είναι πιο εκτεταμένα από τις φακίδες. Επιπλέον επειδή οι φακίδες είναι γενετικά καθορισμένες κηλίδες χρώσης στην επιδερμίδα, συνήθως υπάρχουν ήδη από την παιδική ηλικία.

Διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε τι προκαλεί τα καφε σημαδια στο δερμα και πώς μπορείτε να τα ξεφορτωθείτε.
 

Τι προκαλεί τα καφε σημαδια στο δερμα;

Τα καφε σημαδια στο δερμα προκαλούνται πρωταρχικά από την μακρά έκθεση στον ήλιο. Επιπλέον ορμονικοί παράγοντες και γενετική προδιάθεση μπορούν επίσης να προκαλέσουν καφέ σημάδια στο δέρμα. Για να κατανοήσετε πώς προκύπτουν οι κηλίδες στο δέρμα γίνεται διαφοροποίηση μεταξύ lentigines seniles (καφέ σημάδια στο δέρμα) και lentigines solaris (κηλίδες του ήλιου).

 

 

Αυτές είναι οι διαφορές:

Lentigines seniles: Με την πάροδο του χρόνου η κιτρινωπή χρωστική ουσία λιποφουσκίνη (ονομάζεται και κηλίδες ηλικίας) εναποτίθεται επάνω στην επιδερμίδα. Εκεί δημιουργεί κηλίδες σε ορισμένα σημεία. Αυτή η διαδικασία αποτελεί μέρος της φυσικής γήρανσης του δέρματος αλλά η υπεριώδης ακτινοβολία και το οξειδωτικό στρες μπορούν να την επιταχύνουν.


Lentigines solaris: Το δέρμα όταν εκτίθεται στην ηλιακή ακτινοβολία παράγει τη χρωστική ουσία μελανίνη για να προστατευτεί. Πολλά χρόνια έκθεσης στον ήλιο μπορούν εν τέλει να οδηγήσουν σε υπερδραστήρια παραγωγή μελανίνης έτσι ώστε η χρώση να συσσωρεύεται και να παίρνει τη μορφή κηλίδας.

 

Είναι τα καφε σημαδια στο δερμα επικίνδυνα;

  

Τα καφε σημαδια στο δερμα δεν είναι συνήθως επικίνδυνα. Είναι ένα φυσικό σημάδι γήρανσης του δέρματος. Ωστόσο υπάρχει κίνδυνος σύγχυσής τους με το μελάνωμα. Εάν έχετε αμφιβολίες ζητήστε από έναν δερματολόγο να εξετάσει τον αποχρωματισμό του δέρματος.

Τα καφε σημαδια στο δερμα εμφανίζονται κυρίως στο πρόσωπο και τα χέρια

 

Επειδή η ανάπτυξη των καφέ σημαδιών του δέρματος συνδέεται άρρηκτα με την έκθεση στον ήλιο που «συσσωρεύεται» με την πάροδο του χρόνου, τα σημάδια αυτά εμφανίζονται στις περιοχές της επιδερμίδας που εκτίθενται στον ήλιο. Αντίστοιχα τα καφέ σημάδια στο δέρμα δημιουργούνται πρωταρχικά στο πρόσωπο και τα χέρια. Ωστόσο και άλλοι τομείς είναι δυνατόν να επηρεαστούν: οι κηλίδες εμφανίζονται συχνά στην επάνω πλευρά στους πήχεις ή στο ντεκολτέ.


Τι είναι τα καφέ σημάδια στο πρόσωπο;

νεαρή γυναίκα που χαμογελά

 

 

Τα καφέ σημάδια στο πρόσωπο είναι πολύ συνηθισμένα καθώς το πρόσωπο είναι ένας τομέας που εκτίθεται συχνά στον ήλιο, ο οποίος είναι η πρωταρχική αιτία πυροδότησης λεκέδων στο δέρμα.

 
Οι κηλίδες του ήλιου εμφανίζονται όταν η μελανίνη (που είναι υπεύθυνη για τη χρώση στο δέρμα) παράγεται σε υψηλές συγκεντρώσεις, δηλαδή προκύπτει υπερμελάγχρωση, και για αυτόν τον λόγο τα καφέ σημάδια στο δέρμα είναι πιο συνηθισμένα στα εκτεθειμένα μέρη του δέρματος. 

 


 Τα καφέ σημάδια στο πρόσωπο ή στα χέρια ποικίλλουν σε μέγεθος και συχνά μεγαλώνουν με την πάροδο του χρόνου. 

 

Συνήθως ξεκινάνε σε ένα μέγεθος μεγαλύτερο από τις πανάδες, με τις οποίες συχνά υπάρχει σύγχυση, ωστόσο τα καφέ σημάδια στο πρόσωπο για να σβήσουν χρειάζονται θεραπείες.


Πώς μπορείτε να ξεφορτωθείτε τα καφέ σημάδια στο πρόσωπο

Ο καλύτερος τρόπος θεραπείας των καφέ σημαδιών στο πρόσωπο είναι η ελαχιστοποίηση της έκθεσης του δέρματος στο υπεριώδες φως, κάτι το οποίο σημαίνει καθημερινή εφαρμογή παράγοντα SPF, ακόμα και σε ψυχρές, συννεφιασμένες ημέρες.
Εάν ανησυχείτε για τα καφέ σημάδια στο πρόσωπο είναι σημαντικό να τα ελέγχει ένας ειδικός ώστε να αποκλείονται άλλες καταστάσεις. 


Εάν τα καφέ σημάδια στο δέρμα σάς ανησυχούν, υπάρχουν διαθέσιμες διαδικασίες αντιμετώπισης των καφέ σημαδιών στο πρόσωπο, συμπεριλαμβανομένης της θεραπείας λέιζερ ή της κρυοθεραπείας. Είναι σημαντικό να αναζητήσετε βοήθεια ειδικού πριν ξεκινήσετε κάποια διαδικασία επεμβατικής (και συχνά ακριβής) θεραπείας.

 

Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία κάποιας επεμβατικής και ακριβής θεραπείας, προσπαθήστε να τηρήσετε μια τακτική ρουτίνα για το δέρμα σας. Η υιοθέτηση μιας ρουτίνας με χρήση συστατικών που στοχεύουν στα καφέ σημάδια στο δέρμα του προσώπου μπορεί να διαρκέσει πολύ μέχρι να μειωθεί η εμφάνισή τους και να εξομαλυνθεί ο τόνος του δέρματος. 
 
Το πρωί: Η νέα μας Cellular LUMINOUS630 anti dark spot είναι η πρωτοποριακή μας θεραπεία για τις μαύρες κηλίδες, η οποία εφόσον χρησιμοποιείται συστηματικά, δουλεύει με την επιδερμίδα σας με στόχο τη μείωση της εμφάνισης καφέ σημαδιών στο δέρμα του προσώπου σε διάστημα τεσσάρων εβδομάδων. Πρώτα εφαρμόστε τον ορό μας σε καθαρό δέρμα πριν κάνετε μασάζ με παράγοντα SPF που προστατεύει τις υφιστάμενες κηλίδες, ώστε να μη γίνουν πιο σκουρόχρωμες, και εμποδίζει την επανεμφάνισή τους.
 
Βράδυ: Πριν εφαρμόσετε τον ορό Cellular LUMINOUS630 Serum στο καθαρό δέρμα, κάντε μασάζ με την κρέμα νυχτός αναγέννησης και αναζωογόνησης.


Τι είναι τα καφέ σημάδια στο δέρμα των χεριών

age-spots-hand-cream_Luminous630_NX21_F07_SUPERNOVA_Digital_Static_9379

 

 

Τα χέρια σας είναι το ίδιο ευάλωτα στον ήλιο και σε άλλα στοιχεία όσο το πρόσωπό σας και συχνά δεν τους συμπεριφερόμαστε τόσο καλά. Τα χέρια μας συχνά τα παραβλέπουμε και βάζουμε αντηλιακό το οποίο τα αφήνει εκτεθειμένα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται καφέ σημάδια στο δέρμα. 

 

Τα καφέ σημάδια στο δέρμα των χεριών συνήθως εμφανίζονται στο πίσω μέρος τους και, όπως τα καφέ σημάδια στο δέρμα του προσώπου, μπορούν να μεγαλώσουν και να συγχωνευτούν. 

 

Τα καφέ σημάδια στο δέρμα των χεριών μπορούν να είναι επίπεδα και με καφετί χρώμα. Ορισμένες φορές τα καφέ σημάδια στο δέρμα των χεριών μπορούν να έχουν εμφάνιση προεξοχών στο δέρμα που είναι γνωστές ως σμηγματορροϊκές υπερκερατώσεις. 

 

Πώς μπορείτε να ξεφορτωθείτε τα καφέ σημάδια στο δέρμα των χεριών

 

 

 

 

Για να ελαχιστοποιήσετε τα καφέ σημάδια στο δέρμα των χεριών βάζετε αντηλιακό στο πίσω μέρος τους τόσο συχνά όσο βάζετε και στο πρόσωπο. 

 
Αποκτήστε τη συνήθεια να απλώνετε κρέμα χεριών που στοχεύει στα καφέ σημάδια στο δέρμα των χεριών. Χρησιμοποιήστε μια λοσιόν θρέψης που μειώνει ορατά την εμφάνιση των ρυτίδων και βοηθάει στην πρόληψη των καφέ σημαδιών στο δέρμα λόγω των υπεριωδών ακτίνων και εξομαλύνει τον τόνο του δέρματος. Χρησιμοποιείτε συστηματικά, ειδικά πριν πέσετε για ύπνο, ώστε να αποκομίσετε όλα τα οφέλη της.

NIVEA 3IN1 Q10 ANTI-AGE CARE HAND CREAM

Τι είναι τα καφέ σημάδια στο δέρμα των ποδιών

γυναίκα ξαπλωμένη σε ένα κρεβάτι

 

 

 

Ενώ τα καφέ σημάδια στο δέρμα του προσώπου και των χεριών είναι συνηθισμένα, καφέ σημάδια στο δέρμα μπορούν να εμφανιστούν και σε άλλα μέρη του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των ποδιών. Τα καφέ σημάδια στο δέρμα των ποδιών είναι η πιο συνηθισμένη αιτία αυτού του αποχρωματισμού και ακριβώς όπως τα καφέ σημάδια στο δέρμα του προσώπου, αυτές οι χρώσεις αναπτύσσονται λόγω της έκθεσης στον ήλιο, λόγω ορμονικών αλλαγών, εγκυμοσύνης ή λόγω ορισμένων τύπων φαρμακευτικών ουσιών.

Ενώ τα καφέ σημάδια στο δέρμα τον ποδιών, όπως τα καφέ σημάδια στο δέρμα του προσώπου και των χεριών, από ιατρικής άποψης δεν είναι ανησυχητικά, κάποιες φορές αυτές οι καφέ κηλίδες ενδέχεται να είναι πρώιμο σύμπτωμα μιας υποβόσκουσας κατάστασης όπως χρόνια φλεβική ανεπάρκεια. Εάν ανησυχείτε για ξαφνική εμφάνιση καφέ κηλίδων, αναζητήστε ιατρό. 


Τρόπος πρόληψης των καφέ σημαδιών στο δέρμα

Ανακαλύψατε τα πρώτα καφέ σημάδια στο δέρμα; Εάν το επιθυμείτε υπάρχει θεραπεία με την κατάλληλη φροντίδα. Έτσι θα ξεφορτωθείτε τα καφέ σημάδια στο δέρμα με μερικές συμβουλές και κόλπα.


Συμβουλές για την πρόληψη των καφέ σημαδιών στο δέρμα και τρόπος εξάλειψης των καφέ σημαδιών στο δέρμα:


Για την απομάκρυνση των καφέ σημαδιών στο δέρμα έχετε τις εξής επιλογές σχετικά με το πώς μπορείτε να τα ξεφορτωθείτε:
Q10 ENERGY HEALTHY GLOW DAY CREAM

Χρησιμοποιήστε κρέμα για τα καφέ σημάδια στο δέρμα

Η κρέμα για τα καφέ σημάδια στο δέρμα μπορεί να βοηθήσει στην ορατή τους μείωση και να εμποδίσει τη δημιουργία νέων. Οι συνταγές με ενεργά συστατικά προστασίας των κυττάρων όπως είναι η βιταμίνη C ή η βιταμίνη E είναι ιδανικές και επίσης σας βοηθάνε να προστατευτείτε από τα καφέ σημάδια στο δέρμα του προσώπου.
 
Συμβουλή: Για να επιτύχετε ένα σαφές αποτέλεσμα πρέπει να χρησιμοποιείτε καθημερινά μια κρέμα για καφέ σημάδια στο δέρμα, για μεγαλύτερη χρονική περίοδο.

Χρησιμοποιήστε ορό προστασίας έναντι των καφέ σημαδιών στο δέρμα

Οι οροί είναι πιο εντατικά παρασκευασμένοι σε σχέση με τις κρέμες ημέρας και νύχτας. Για το λόγο αυτό ενδείκνυνται εξαιρετικά για την αντιμετώπιση των μεμονωμένων αναγκών του δέρματος και είναι τέλεια προσθήκη στη ρουτίνα φροντίδας του δέρματος, ειδικά εάν προσπαθείτε να ξεφορτωθείτε τα καφέ σημάδια στο δέρμα. Ειδικοί οροί προστασίας έναντι των καφέ σημαδιών στο δέρμα μπορούν να βοηθήσουν στην αλλαγή των σκούρων κηλίδων και έτσι να βελτιώσουν την επιδερμίδα με στοχευμένο τρόπο. 
 
Συμβουλή: Απλά ταμπονάρετε τον ορό μέσα στο δέρμα σας.

Χρησιμοποιήστε χημικό πήλινγκ

Το πήλινγκ με οξέα φρούτων προκαλεί ξεφλούδισμα της επάνω στρώσης του δέρματος και στη συνέχεια επαναδημιουργία της. Οι επιφανειακές μελαγχρώσεις σβήνουν μετά από αρκετές θεραπείες. Ωστόσο εάν θέλετε να απομακρύνετε βαθύτερα καφέ σημάδια στο δέρμα πρέπει το χημικό πήλινγκ να είναι πιο συμπυκνωμένο. Είτε έτσι είτε αλλιώς, η εφαρμογή πρέπει πάντα να γίνεται από έναν δερματολόγο προς αποφυγή κινδύνου δερματικών τραυματισμών. 
 
Σημαντικό: Μετά από ένα όξινο πήλινγκ το δέρμα είναι ερεθισμένο και πιο ευαίσθητο στο φως από πριν.

Κάντε μικροδερμοαπόξεση

Με αυτήν τη θεραπεία οι επάνω στρώσεις του δέρματος ελέγχονται και αφαιρούνται μηχανικά. Αυτό γίνεται με τη χρήση κρυστάλλων οι οποίοι εκτοξεύονται επάνω στο δέρμα με υψηλή ταχύτητα και στη συνέχεια αφαιρούνται πάλι με αναρρόφηση. Το αποτέλεσμα: Βαθιοί αποχρωματισμοί αφαιρούνται και το δέρμα αναγεννάται.
 
Σημαντικό: Η μικροδερμοαπόξεση διεξάγεται από αισθητικούς και δερματολόγους. Είναι καλύτερα να διαπιστώσετε με ακρίβεια εάν μια θεραπεία είναι η κατάλληλη για τον τύπο του δέρματός σας.
age-spots-clean-face

Προβείτε σε λέιζερ των καφέ σημαδιών στο δέρμα

τα καφέ σημάδια στο δέρμα αφαιρούνται και με λέιζερ. Η μέθοδος με την οποία η ενέργεια του φωτός καταστρέφει την υπερβολική μελάγχρωση θεωρείται ιδιαίτερα αποτελεσματική. Ωστόσο μετά τη θεραπεία συχνά προκύπτει οίδημα και τσούξιμο. Επιπλέον δεν επιτρέπεται υπεριώδης ακτινοβολία στην περιοχή θεραπείας του δέρματος για μερικές εβδομάδες.

Δοκιμάστε τρόπους αντιμετώπισης στο σπίτι

Τα λεμόνια θεωρούνται μια φυσική οικιακή θεραπεία για τα καφέ σημάδια στο δέρμα. Τα αιθέρια έλαια που υπάρχουν στις φλούδες καθώς και η βιταμίνη C μέσα στο φρούτο λέγεται ότι βοηθάνε στον περιορισμό της παραγωγής μελανίνης και εξαλείφουν τις σκουρόχρωμες χρώσεις στο δέρμα. Εάν θέλετε να δοκιμάσετε την επίδραση απλά ταμπονάρετε λίγο αιθέριο έλαιο λεμονιού ή χυμό στις επηρεαζόμενες περιοχές και αφήστε να δράσει. Άλλες οικιακές θεραπείες για τα καφέ σημάδια στο δέρμα είναι μεταξύ άλλων το μηλόξυδο ή ο χυμός πατάτας. Όταν ταμπονάρετε αυτούς τους παράγοντες στο δέρμα, του χαρίζουν φωτεινότητα. 
 
Σημαντικό: Αυτές οι οικιακές θεραπείες δεν αντικαθιστούν την καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς.

Κονσίλερ

Εάν θέλετε να καλύψετε τα καφέ σημάδια στο δέρμα μπορείτε να τα μειώσετε ή να τα καλύψετε με κονσίλερ, με μια βάση ή με μια κρέμα ημέρας με χρώμα. 
 
Συμβουλή: Όσο πιο σκούρα είναι τα καφέ σημάδια στο δέρμα τόσο πιο θαμπό πρέπει να είναι το μέικ απ. Επιπλέον τα προϊόντα με συστατικά φροντίδας και με ενσωματωμένο δείκτη ηλιακής προστασίας εμποδίζουν την ανάπτυξη νέων καφέ σημαδιών στο δέρμα

Μην ξεχνάτε: προστασία από τον ήλιο

Η πιο αξιόπιστη θεραπεία για να ξεφορτωθείτε τα καφέ σημάδια στο δέρμα και να τα εμποδίσετε εξ αρχής είναι το αντηλιακό. Διότι με επαρκώς υψηλή προστασία από τις υπεριώδεις ακτίνες, οι αποχρωματισμοί σκουρόχρωμου δέρματος εμφανίζονται λιγότερο συχνά.

Τρόπος πρόληψης των καφε σημαδια στο δερμα: προστασία από τον ήλιο

τα καφέ σημάδια στο δέρμα του προσώπου και σε άλλα μέρη είναι ένα πολύ ευχάριστο σημάδι ώριμου δέρματος. Ωστόσο πολλοί παράγοντες μπορούν να προκαλέσουν γήρανση του δέρματος πολύ γρήγορα και με άσχημο τρόπο. Για να το εμποδίσετε αυτό υπάρχει πάνω απ’ όλα ένας τρόπος να αφήσετε το δέρμα σας να μεγαλώσει με υγιή τρόπο και αργό ρυθμό με την έννοια της αργής γήρανσης: προστασία από τον ήλιο. Σας παρουσιάζουμε ορισμένες συμβουλές για να ξεφορτωθείτε τα καφέ σημάδια στο δέρμα αλλά και να καθυστερήσετε την εμφάνισή τους.

Εφαρμογή λοσιόν: Όσοι προστατεύουν το δέρμα τους από τις ακτίνες του ήλιου σταθερά και με τον σωστό δείκτη ηλιακής προστασίας, αποφεύγουν την εμφάνιση των καφέ σημαδιών στο δέρμα ή τουλάχιστον την καθυστερούν. Οι κρέμες προστασίας από τον ήλιο είναι απαραίτητες, ειδικά τους μήνες με μεγάλη ηλιοφάνεια. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα μέρη του δέρματος που δεν προστατεύονται από ρούχα: αυτά είναι το πρόσωπο, το ντεκολτέ, οι πήχεις και τα χέρια. 
Συμβουλή: Αποφεύγετε να εκτίθεστε μεσημεριανές ώρες το καλοκαίρι όταν είναι πολύ έντονη η ακτινοβολία του ήλιου. Στη συνέχεια βρείτε ένα σημείο στη σκιά. Συστήνονται επίσης τα καπέλα και οι ομπρέλες ως επιπρόσθετη προστασία έναντι της υπεριώδους ακτινοβολίας.

Αποφεύγετε τα σολάριουμ: Η τεχνητή υπεριώδης ακτινοβολία στο σολάριουμ επίσης προωθεί τη δημιουργία καφέ σημαδιών στο δέρμα και τη γήρανση του δέρματος. Επίσης: Ακόμα και μια φορά να καθίσετε σε ξαπλώστρα αυξάνεται ο κίνδυνος καρκίνου του δέρματος.

Στηριχτείτε στα αντιοξειδωτικά: Η ακτινοβολία υπεριωδών ακτίνων δημιουργεί ελεύθερες ρίζες. Αυτές με τη σειρά τους οδηγούν σε οξειδωτικό στρες το οποίο προκαλεί γήρανση του δέρματος και δημιουργία καφέ σημαδιών στο δέρμα. Το πρόγραμμα αντιμετώπισης: αντιοξειδωτικά. Στις κρέμες για την επιδερμίδα, αυτά βοηθάνε στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών με τη μορφή βιταμίνης C ή Q10
Συμβουλή: Μπορείτε επίσης να υποστηρίξετε τις αναγεννητικές ιδιότητες της επιδερμίδας σας με μια υγιή δίαιτα. Ιδιαίτερα τρόφιμα πλούσια με αντιοξειδωτικά διασφαλίζουν ένα υγιές και λαμπερό δέρμα. Για αυτό να τρώτε πολλά φρούτα, λαχανικά και όσπρια.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ