γυναίκα που μαθαίνει πώς να απαλλαγεί από τα μαύρα στίγματα

Πώς να απαλλαγείτε από τα μαυρα στιγματα

Θέλετε να μάθετε πώς να απαλλαγείτε από τα μαυρα στιγματα; Διαβάστε τον οδηγό μας για όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα μαυρα στιγματα στο πρόσωπο και τα μαυρα στιγματα στο σώμα.

Πώς να απαλλαγείτε από τα μαυρα στιγματα

Τα σκουρα σημαδια στο δερμα ή οι κηλιδεσ στο δερμα είναι μελαγχρώσεις που σχηματίζονται στην επιδερμίδα. Τα μαυρα στιγματα στο πρόσωπο είναι ιδιαίτερα συχνά, αν και τα μαυρα στιγματα στο σώμα επηρεάζουν επίσης πολλούς ανθρώπους. Εμφανίζονται όταν η μελανίνη - η οποία είναι η χρωστική ουσία που καθορίζει το χρώμα της επιδερμίδας σας - υπερπαράγεται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα μέρος της επιδερμίδας να είναι πιο σκούρο από την περιβάλλουσα επιδερμίδα.
 

 Τα μαυρα στιγματα είναι κοινά στις ακόλουθες περιοχές:


 - πίσω μέρος των χεριών
 - πρόσωπο
 - πλάτη
 - ώμοι
 
 Αν και δεν είναι επικίνδυνα, τα σκουρα σημαδια στο δερμα, ιδιαίτερα τα μαυρα στιγματα στο πρόσωπο, μπορεί να είναι ανεπιθύμητα και μερικοί άνθρωποι θέλουν να μάθουν πώς να απαλλαγούν από τα μαυρα στιγματα στο πρόσωπο. Τα καλά νέα είναι ότι είναι δυνατό να μειωθεί η εμφάνιση των μαύρων στιγμάτων με στοχευμένες θεραπείες και συστατικά. 
 Διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε τι προκαλεί τα μαυρα στιγματα, πώς να απαλλαγείτε από τα μαυρα στιγματα στο πρόσωπο και πώς να απαλλαγείτε από τα μαυρα στιγματα στο σώμα.


Ποιες είναι οι κύριες αιτίες των μαύρων στιγμάτων;

Το να γνωρίζετε τις κύριες αιτίες των καφέ κηλίδων στην επιδερμίδα μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε πώς να τις αποφύγετε από την αρχή. Αν και ορισμένες αιτίες είναι αναπόφευκτες, εξακολουθεί να είναι σημαντικό να κατανοήσετε γιατί έχετε αναπτύξει μαυρα στιγματα. Οι καφέ κηλίδες στην επιδερμίδα μπορούν να προκληθούν από διάφορους λόγους:
 

Βλάβες λόγω έκθεσης στον ήλιο - Μια κύρια πηγή μαύρων στιγμάτων είναι η υπερβολική έκθεση στον ήλιο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα καφέ στίγματα στο πρόσωπο είναι συχνά, καθώς και σε άλλες περιοχές που εκτίθενται συχνά στον ήλιο. Οι βλάβες λόγω έκθεσης στον ήλιο κάνουν την επιδερμίδα να παράγει επιπλέον μελανίνη ως προστασία από τις βλαβερές ακτίνες UV. Ως αποτέλεσμα, αρχίζουν να εμφανίζονται μαυρα στιγματα στο πρόσωπο και σε άλλες περιοχές του σώματος.
 
 Μέλασμα -
Το μέλασμα επηρεάζει επίσης περιοχές του σώματός σας που εκτίθενται συχνά στον ήλιο - προκαλώντας καφέ στίγματα στο πρόσωπο, τον λαιμό, τα χέρια και άλλες περιοχές. Είναι πολύ πιο συχνό στις γυναίκες, καθώς μπορεί να προκληθεί από ορμονικές ανισορροπίες που προκαλούνται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, της εμμηνόπαυσης ή κατά τη χρήση αντισυλληπτικών. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, το μέλασμα είναι ακίνδυνο και δεν προκαλεί ιατρικές ανησυχίες.
 
 Μεταφλεγμονώδης υπερμελάγχρωση -
Προκαλείται όταν η επιδερμίδα έχει υποστεί μια μορφή τραύματος, δηλαδή ουλές ακμής, εγκαύματα ή ψωρίαση - αφήνοντας πίσω καφέ κηλίδες στην επιδερμίδα. Είναι ιδιαίτερα συχνή καθώς μεγαλώνουμε, καθώς τα κύτταρα της επιδερμίδας μας δεν αναπαράγονται τόσο γρήγορα, αυτά μερικές φορές αναφέρονται ως κηλίδες γήρανσης.


σκουρα σημαδια στο προσωπο

Σκουρα σημαδια στο προσωπο είναι πολύ συχνά επειδή το πρόσωπο εκτίθεται συχνά στον ήλιο και η υπεριώδης ακτινοβολία είναι η κύρια αιτία των μαύρων στιγμάτων.
 Μπορούν να εμφανιστούν μαυρα στιγματα στο πρόσωπο:

- Μετά από υποχώρηση της έξαρσης στιγμάτων ή ψωρίασης
 - Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή της εμμηνόπαυσης
 - Σε περίπτωση επούλωσης από τσίμπημα εντόμου, κόψιμο, έγκαυμα ή άλλον τραυματισμό

- Με ορισμένα φάρμακα
 - Εάν ένα προϊόν περιποίησης επιδερμίδας ή μαλλιών ερεθίζει την επιδερμίδα
 - Με ορμονικές αλλαγές, όπως κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Τα μαυρα στιγματα είναι διαφορετικά από τις φακίδες. Τα μαυρα στιγματα είναι συνήθως μεγαλύτερα και εμφανίζονται αργότερα στη ζωή.


Πώς να απαλλαγείτε από τα μαυρα στιγματα στο πρόσωπο

woman_face_cream_close_up

Ανάλογα με την αιτία, τα μαυρα στιγματα στο πρόσωπο μπορούν μερικές φορές να υποχωρήσουν από μόνα τους, για παράδειγμα εάν σταματήσετε να χρησιμοποιείτε ένα προϊόν που ερεθίζει την επιδερμίδα ή εάν μια ουλή επουλωθεί. Οι σκούρες κηλίδες μπορούν να εξασθενίσουν, μόνο για να εμφανιστούν νέα μαυρα στιγματα και μερικές φορές για να απαλλαγούμε από τα μαυρα στιγματα στο πρόσωπο χρειάζεται ένα χέρι βοήθειας. 
 
 Αυτά τα προϊόντα περιέχουν ενεργά συστατικά που αντιμετωπίζουν την ανεπιθύμητη χρωστική ουσία σε μια στοχευμένη περιοχή και συμβάλλουν στη μείωση του μελαγχρωματικέσ κηλίδεσ αποχρωματισμοσ δερματοσ.
 
 Τα μαυρα στιγματα στο πρόσωπο επιταχύνονται από την έκθεση στη ρύπανση και είναι πιο εμφανή σε θαμπή επιδερμίδα. Αναζητήστε προϊόντα που περιέχουν βιταμίνη C και Ε που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, βοηθώντας στην εξάλειψη της εμφάνισης των μαύρων στιγμάτων και ενισχύοντας τη λάμψη.


Συμβουλές ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας για το πώς να απαλλαγείτε από τα μαυρα στιγματα στο πρόσωπο και τα σκουρα σημαδια στο δερμα

woman_cleaning_face_close_up

Χρησιμοποιήστε ένα απαλό καθαριστικό ή μαλακτικό προϊόν για να πλένετε το πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα. Τα μαυρα στιγματα μπορούν να επιδεινωθούν από συστατικά που ερεθίζουν την επιδερμίδα σας. Στη συνέχεια εφαρμόστε έναν ορό και κρέμα ημέρας που δρουν στα μαυρα στιγματα.


 - Το NIVEA CELLULAR LUMINOUS630 ΟΡΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΗΛΙΔΩΝ μας και το NIVEA CELLULAR LUMINOUS630 ΟΡΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΗΛΙΔΩΝ περιέχουν συστατικά που δίνουν λάμψη στην επιδερμίδα και στοχεύουν στα κύτταρα που παράγουν χρωστικές ουσίες, για να δώσουν ομοιόμορφο τόνο στην επιδερμίδα, κάνοντας τα στίγματα ανοιχτόχρωμα και μειώνοντας το μέγεθός τους. Χρησιμοποιήστε το ως μέρος της πρωινής σας ρουτίνας για ενίσχυση της ενυδάτωσης με παράλληλη έντονη αντηλιακή προστασία. Ο υψηλός παράγοντας SPF αποτρέπει επίσης τα μαυρα στιγματα στο πρόσωπο.
  

γυναίκα-κρέμα νυκτός-πρόσωπο

Το βράδυ, αλλάξτε την κρέμα σας με μια λοσιόν που έχει σχεδιαστεί για να απαλλαγείτε από τα μαυρα στιγματα. Το NIVEA Cellular Luminous630 Anti Dark-Spot Even Tone Night Cream δρα στην υφιστάμενη μελάγχρωση για να μειώσει ορατά τα μαυρα στιγματα στο πρόσωπο, ενώ εξισορροπεί τη νέα παραγωγή μελανίνης κατά τη διάρκεια της νύχτας για να αποτρέψει την εμφάνιση νέων μαύρων στιγμάτων.

γυναίκα-πόσιμο-ποτήρι-νερό

Η ενυδάτωση είναι επίσης το κλειδί για την εξάλειψη των μαύρων στιγμάτων στο πρόσωπο. Βοηθά στην εξομάλυνση του τόνου της επιδερμίδας, στο γέμισμα της επιδερμίδας και στην αποκατάσταση της κουρασμένης επιδερμίδας - αυτό με τη σειρά του μειώνει την εμφάνιση μαύρων στιγμάτων στο πρόσωπο.


Μαυρα στιγματα στο σώμα - σκουρα σημαδια στο δερμα

Όπως και με τα μαυρα στιγματα στο πρόσωπο, τα μαυρα στιγματα στο σώμα είναι αποτέλεσμα υπερπαραγωγής μελανίνης. 
 

Τα μαυρα στιγματα στο σώμα μπορούν να εμφανιστούν σε: 


 - μπράτσα
 - χέρια 
 - πόδια

 

Τα σκουρα σημαδια στο σώμα μπορούν να προκληθούν από διάφορους παράγοντες. 
 Αυτοί μπορεί να είναι:

- Μεταφλεγμονώδης υπερμελάγχρωση από τραύμα στην επιδερμίδα, για παράδειγμα, από το ξύρισμα, που επηρεάζει την παραγωγή μελανίνης. 
 - Έκθεση στον ήλιο
 - Τραυματισμός της επιδερμίδας 
 - Ερεθισμός από το ξύρισμα
 - Ορμονικές αλλαγές

κοκκινομάλλα

 

 Αναρωτιέστε πώς να απαλλαγείτε από τα μαυρα στιγματα στο σώμα; Διαβάστε παρακάτω για όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε.


Πώς να απαλλαγείτε από τα μαυρα στιγματα στο σώμα

Τα μαυρα στιγματα μπορούν να αναπτυχθούν σε μέρη του σώματος εάν εκτίθενται τακτικά στον ήλιο. Εφαρμόστε αντηλιακό με δείκτη προστασίας SPF 30 ή μεγαλύτερο πριν βγείτε σε εξωτερικό χώρο και καλύψτε το σώμα σας όποτε είναι δυνατόν.

Συμβουλές περιποίησης για το πώς να απαλλαγείτε από τα σκουρα σημαδια στο δερμα:

τρεις γυναίκες που γελούν

Ακριβώς όπως το πρόσωπό σας ανταποκρίνεται σε μια καλή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας, το ίδιο κάνει και το σώμα σας. Η βιταμίνη C, η βιταμίνη Β12 και η βιταμίνη Ε μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των μαύρων στιγμάτων στο σώμα. Η βιταμίνη Ε και η Β12 προάγουν την παραγωγή κολλαγόνου (αυτό δίνει στην επιδερμίδα μας ελαστικότητα και ζωντάνια), ενώ η βιταμίνη C είναι γνωστή για τα αντιοξειδωτικά και συσφικτικά της αποτελέσματα, καθώς και για τη λάμψη που παρέχει στην επιδερμίδα. Η βιταμίνη Ε μπορεί επίσης να καταπραΰνει τις ουλές που μπορεί να μειώσουν την εμφάνιση μαύρων στιγμάτων στο σώμα. 
 
 Συνιστούμε να χρησιμοποιείτε λοσιόν σώματος τακτικά - δύο φορές κάθε μέρα αν είναι δυνατόν. Εφαρμόστε σε βρεγμένο δέρμα για μέγιστα αποτελέσματα. Δοκιμάστε μια λοσιόν σώματος με φυσικό αμυγδαλέλαιο και βιταμίνη Ε, για βαθιά ενυδάτωση και φροντίδα.


Πώς να αποτρέψετε τα μαυρα στιγματα στην επιδερμίδα

Δεν μπορούν να προληφθούν όλες οι αιτίες των μαύρων στιγμάτων στην επιδερμίδα - ορισμένες εμφανίζονται φυσικά λόγω ηλικίας και άλλων παραγόντων. Τούτου λεχθέντος, τα σκουρα σημαδια στο δερμα που προκαλούνται από τις βλάβες από τον ήλιο μπορούν να προληφθούν. Τονίσαμε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αποτρέψετε τις καφέ κηλίδες στην επιδερμίδα που προκαλούνται από βλάβες από τον ήλιο:

1) Χρησιμοποιήστε αντηλιακό - Η χρήση αντηλιακού προστατεύει την επιδερμίδα σας από την ηλιακή βλάβη που προκαλεί καφέ στίγματα στην επιδερμίδα. Χρησιμοποιώντας ένα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας - μπορείτε να αποτρέψετε τη φθορά της επιδερμίδας σας και να διασφαλίσετε ότι είναι όσο το δυνατόν πιο υγιής για την καταπολέμηση των μαύρων στιγμάτων στην επιδερμίδα.
 
 2) Καλυφθείτε -
Τα καφέ στίγματα στο πρόσωπο, τον λαιμό και άλλες υπερβολικά εκτεθειμένες περιοχές μπορούν να αποφευχθούν καλύπτοντάς τα από τον ήλιο. Ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε αντηλιακό, αυτές οι περιοχές εξακολουθούν να είναι πιο επιρρεπείς σε μαυρα στιγματα από άλλες. Δοκιμάστε ένα καπέλο του μπέιζμπολ ή ένα καπέλο με φαρδύ γείσο για να προστατέψετε το πρόσωπο και τον λαιμό σας από τον ήλιο.
 
 3) Αποφύγετε τον μεσημεριανό ήλιο -
Ο ήλιος είναι πιο ζεστός και πιο έντονος μεταξύ 12:00 και 14:00. Κατά τη διάρκεια αυτών των ωρών είναι πολύ πιο πιθανό να υποφέρετε από βλάβη από τον ήλιο που μπορεί να οδηγήσει σε καφέ στίγματα στην επιδερμίδα. Για να το αποτρέψετε, βρείτε λίγη σκιά κατά τη διάρκεια αυτού του τμήματος της ημέρας και απολαύστε τον ήλιο σε στιγμές που δεν είναι τόσο επιβλαβής για την επιδερμίδα σας.