γυναίκα που εφαρμόζει τον ορό Nivea Cellular

Τα 5 οφέλη της βιταμίνης Β για το δέρμα σας

Η βιταμίνη Β περιλαμβάνει διάφορους τύπους που όλοι προσφέρουν μοναδικά οφέλη στο σώμα και το δέρμα σας. Ανακαλύψτε όλους τους τύπους και τον τρόπο με τον οποίο ενισχύουν τη ρουτίνα φροντίδας της επιδερμίδας.

ΤΙ ΕΊΝΑΙ Η ΒΙΤΑΜΊΝΗ Β;

Η βιταμίνη B είναι μια ομάδα οχτώ βασικών θρεπτικών συστατικών που παίζουν σημαντικούς ρόλους στο σώμα - από τη λειτουργία των οργάνων και την παραγωγή αιμοσφαιρίων έως την αναγέννηση του δέρματος και την υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος. Με οχτώ διαφορετικούς τύπους είναι μια εξαιρετική βιταμίνη που καλύπτει όλα τα είδη φροντίδας του δέρματος και τις ανάγκες λειτουργίας του σώματος! 
 
Διαβάστε τον οδηγό μας με τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τη βιταμίνη Β, τα οφέλη της και πώς μπορείτε να την ενσωματώσετε στη ρουτίνα φροντίδας της επιδερμίδας σας.

ΤΙ ΠΡΟΣΦΈΡΕΙ Η ΒΙΤΑΜΊΝΗ B; ΟΙ 8 ΤΎΠΟΙ ΤΗΣ ΒΙΤΑΜΊΝΗΣ Β

Η βιταμίνη Β προσφέρει πολλά στο σώμα και το δέρμα μας, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος αλλά και αυξάνει την παραγωγή κυττάρων. Παραθέτουμε τους 8 διαφορετικούς τύπους και πώς επηρεάζουν το σώμα:

Βιταμίνη Β1 - Θειαμίνη:

Η βιταμίνη Β1 βρίσκεται σε όλα μας τα ζωτικά όργανα και είναι υπεύθυνη για τη μετατροπή της τροφής σε ενέργεια, μια απαραίτητη διαδικασία για τα νεύρα, τους μύες και τη λειτουργία της καρδιάς.

Βιταμίνη Β2 - Ριβοφλαβίνη:

Η βιταμίνη Β2 βοηθάει επίσης το σώμα να αποδεσμεύει ενέργεια από τις τροφές και διατηρεί την υγεία του δέρματος, των ματιών και του νευρικού συστήματος.

Βιταμίνη Β3 - Νιασίνη (Νιασιναμίδη):

Η νιασιναμίδη υποστηρίζει τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος στο σώμα σας γεγονός που στη συνέχεια βοηθάει στην ανακούφιση της κόπωσης και στην αναγέννηση του δέρματος - τέλεια για μια φρέσκια επιδερμίδα γεμάτη ενέργεια. Η βιταμίνη B3 είναι επίσης ένα αποτελεσματικό αντιφλεγμονώδες που μειώνει την επίδραση των εξωτερικών επιθέσεων και βοηθάει στην πρόληψη της αναζωπύρωσης των δερματικών προβλημάτων.

Βιταμίνη Β5 - Παντοθενικό οξύ:

Η βιταμίνη Β5 παίζει έναν κρίσιμο ρόλο στην παραγωγή των ερυθρών αιμοσφαιρίων τα οποία είναι βασικό στοιχείο στην αποτελεσματική υποστήριξη της λειτουργίας του σώματος. 

Βιταμίνη Β6 - Πυριδοξίνη:

Η βιταμίνη Β6 βοηθάει στον μεταβολισμό των πρωτεϊνών και των υδατανθράκων καθώς και στην υποστήριξη της ανάπτυξης του εγκεφάλου - ένας κρίσιμος ρόλος στο σώμα όλων των ανθρώπων.

Βιταμίνη Β7 - Βιοτίνη:

Η βιταμίνη Β7 είναι σημαντική για τον μεταβολισμό του συκωτιού και για την προώθηση της ανάπτυξης των κυττάρων και για αυτό συνιστάται συχνά στις ρουτίνες φροντίδας των μαλλιών, των νυχιών και του δέρματος.

Βιταμίνη Β9 - Φολικό οξύ (Φυλλικό άλας)

Στο σώμα σας, το φολικό οξύ βοηθάει στη λειτουργία των κυττάρων, στην ανάπτυξη τους και στην ανάπτυξη καινούργιων κυττάρων - έτσι βελτιώνεται η αποτελεσματικότητα των ερυθρών αιμοσφαιρίων και ο τρόπος με τον οποίο μεταφέρουν το οξυγόνο σε όλο σας το σώμα. Το αποτέλεσμα είναι ότι η βιταμίνη Β9 βοηθάει το δέρμα σας να λειτουργεί και να ανανεώνεται πιο γρήγορα κάτι που είναι τέλειο για μια υγιή επιδερμίδα.

Βιταμίνη Β12 - Κυανοκοβαλαμίνη:

Η βιταμίνη Β12 βοηθάει στην παραγωγή του DNA και στη διατήρηση της υγείας των αιμοσφαιρίων και των νευρικών κυττάρων - και για αυτούς τους λόγους υποστηρίζει την πρόληψη της κόπωσης και της κούρασης.


ΠΟΙΟΣ ΕΊΝΑΙ Ο ΡΌΛΟΣ ΤΗΣ ΒΙΤΑΜΊΝΗΣ Β & ΠΟΎ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΊΤΑΙ;

γυναίκα που χαμογελά

Όπως αντιλαμβάνεστε η βιταμίνη Β έχει πολλούς ρόλους να παίξει στο σώμα και το δέρμα. Αυτοί οι ρόλοι και το πού χρησιμοποιείται ποικίλουν αναλόγως των αναγκών ενός ανθρώπου και τι προσπαθεί να επιτύχει. 
 
Για παράδειγμα εάν ένα άτομο υποφέρει από κόπωση και πονοκεφάλους, η βιταμίνη Β12 (Κυανοκοβαλαμίνη) μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της ροής των ερυθρών αιμοσφαιρίων και στη μείωση των επιδράσεων της κόπωσης αλλά και των πονοκεφάλων. Ενώ εάν ένα άτομο υποφέρει από ξηρό, θαμπό δέρμα, η βιταμίνη Β3 (νιασιναμίδη) μπορεί να αυξήσει την εναλλαγή των κυττάρων και να βελτιώσει την αναγέννηση του δέρματος για μια φωτεινή και λαμπερή επιδερμίδα. 
 
Είναι σαφές ότι η βιταμίνη Β μπορεί να χρησιμοποιείται για μια ευρεία γκάμα αναγκών του σώματος και της φροντίδας του δέρματος αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Μπορείτε να τη βρείτε σε τοπικές κρέμες για εφαρμογή στο δέρμα ή σε συμπληρώματα που μπορείτε να προσθέσετε στη διατροφή σας.


ΣΕ ΤΙ ΒΟΗΘΆΕΙ; ΤΑ 5 ΟΦΈΛΗ ΤΗΣ ΒΙΤΑΜΊΝΗΣ Β ΓΙΑ ΤΟ ΔΈΡΜΑ ΣΑΣ

Η βιταμίνη Β συχνά χρησιμοποιείται στα προϊόντα φροντίδας του δέρματος λόγω των εξαιρετικών πλεονεκτημάτων που προσφέρει. Τα κορυφαία 5 οφέλη της βιταμίνης Β για το δέρμα είναι μεταξύ άλλων:
μπλε μάτια γυναίκα
Οφέλη της βιταμίνης Β

1) Αντιγηραντικές ιδιότητες

Ένα βασικό όφελος της βιταμίνης Β είναι ότι βοηθάει στη διατήρηση των επιπέδων κολλαγόνου - το συστατικό στο δέρμα σας που διατηρεί την ελαστικότητά του και προλαμβάνει τις ρυτίδες. Καθώς μεγαλώνετε, τα επίπεδα κολλαγόνου στο δέρμα σας μειώνονται αργά και για αυτό αρχίζουν να εμφανίζονται οι ρυτίδες. Επομένως διατηρώντας τα επίπεδα κολλαγόνου στο δέρμα με τη βιταμίνη Β μπορείτε να μειώσετε αυτά τα πρώιμα σημάδια γήρανσης. 
 
Η βιταμίνη Β επίσης προωθεί την ανανέωση των κυττάρων διαδικασία κατά την οποία τα νεκρά κύτταρα του δέρματος αντικαθίστανται με νεότερα. Αυτή η διαδικασία κάνει το δέρμα ακόμα πιο σφιχτό και με λιγότερη επιρρέπεια στο να κρεμάει καθώς αυτός είναι ο βασικός λόγος εμφάνισης των ρυτίδων.


Οφέλη της βιταμίνης Β

2) Μειώνει τη φλεγμονή

Η βιταμίνη Β έχει επίσης αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που σημαίνει ότι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της έντασης των προβλημάτων στο δέρμα με φλεγμονή όπως είναι η ακμή, η δερματίτιδα και η ψωρίαση. Βοηθάει στην καταπράυνση του δέρματος και στη μείωση της επίδρασης οιωνδήποτε εξωτερικών παραγόντων που συχνά επιδεινώνουν τη φλεγμονή.

μακριά μαλλιά γυναίκα που χαμογελά
Οφέλη της βιταμίνης Β

3) Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα για πιο υγιές δέρμα

Άλλο ένα πλεονέκτημα της βιταμίνης Β είναι ότι ενισχύει την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων στο σώμα βοηθώντας το να λειτουργεί όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται. Αυτό επηρεάζει επίσης το πόσο καλά λειτουργεί το ανοσοποιητικό σας σύστημα και ένα αποδοτικό ανοσοποιητικό σύστημα είναι πολύ καλύτερο στην πρόληψη μολύνσεων και δερματικών ερεθισμών όπως είναι η ακμή ή η ψωρίαση.
 
Εξασφαλίστε ότι θα επικοινωνήσετε με έναν γιατρό εάν υποφέρετε από δερματικούς ερεθισμούς ή χαμηλό ανοσοποιητικό σύστημα για να λάβετε επαγγελματικέ συμβουλές.


Οφέλη της βιταμίνης Β

4) Διατήρηση της παραγωγής λίπους του δέρματος

Το τέταρτο όφελος της βιταμίνης Β είναι ότι βοηθάει το δέρμα να εξισορροπεί την παραγωγή λίπους ώστε να εξασφαλίζει ότι δεν γίνεται περίσσεια ή μικρότερη παραγωγή. Το δέρμα που παράγει περίσσιο λίπος είναι πολύ πιο πιθανό να υποφέρει από ατέλειες και ακμή ενώ το δέρμα που παράγει λιγότερο λίπος είναι πιο πιθανό να γίνεται ξηρό, σκασμένο και ερεθισμένο. Αυτό σημαίνει ότι εξισορροπώντας την παραγωγή λίπους η βιταμίνη B βοηθάει στην πρόληψη του δέρματος με τάση ατελειών αλλά και του ξηρού δέρματος.

Οφέλη της βιταμίνης Β

5) Αυξάνει τη ροή αίματος για μια λαμπερή επιδερμίδα

Τέλος είναι εξίσου σημαντικό ότι η βιταμίνη Β βοηθάει στην αύξηση της ροής αίματος σε όλο το σώμα, γεγονός το οποίο επιτρέπει σε περισσότερες θρεπτικές ουσίες να μεταφέρονται σε όλο το σώμα και το δέρμα. Ακριβώς όπως ένα λουλούδι πλούσιο σε θρεπτικές ουσίες έτσι και το δέρμα με περισσότερες θρεπτικές ουσίες είναι πιο φωτεινό και υγιές, κάτι που είναι ορατό στο δέρμα σας. Αυτό μετατρέπει τη βιταμίνη Β σε έναν τέλειο συνεργάτη για ζωντανό δέρμα με νεανική όψη.


ΒΙΤΑΜΊΝΗ Β ΣΤΗ ΦΡΟΝΤΊΔΑ ΤΟΥ ΔΈΡΜΑΤΟΣ - ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΜΕ ΒΙΤΑΜΊΝΗ Β

Η βιταμίνη Β δεν είναι ένα καινούργιο και μοντέρνο συστατικό στη φροντίδα του δέρματος. Υπάρχει εδώ και αιώνες - αυτό σημαίνει ότι έχει αντέξει στον χρόνο και συνεχίζει να είναι πιο δημοφιλές όσο ποτέ!
 
Τα προϊόντα φροντίδας του δέρματος με βιταμίνη Β διατίθενται σε διάφορες μορφές, από κρέμες ημέρας και νύχτας έως οροί και μάσκες προσώπου, και έτσι προστίθενται εύκολα στη ρουτίνα φροντίδας του δέρματος.
Κρέμα προσώπου Nivea Q10 Power
Βιταμίνη Β στη φροντίδα του δέρματος - Προϊόντα με βιταμίνη Β

Βιταμίνη Β9 για την αντιγήρανση

Με την ικανότητα προώθησης της ανανέωσης κυττάρων και αύξησης του κολλαγόνου, τα προϊόντα με βιταμίνη Β είναι σημαντικά για οποιαδήποτε ρουτίνα αντιγηραντικής φροντίδας του δέρματος. Ανακαλύψτε τη σειρά NIVEA Cellular Expert Filler που έχει δημιουργηθεί με βιταμίνη Β9 - φολικό οξύ για την ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου και την παροχή επιπρόσθετης σύσφιξης στο δέρμα σας για την πρόληψη των πρώιμων σημαδιών ρυτίδων. 

Βιταμίνη Β στη φροντίδα του δέρματος - Προϊόντα με βιταμίνη Β

Βιταμίνη Β3 για δέρμα με επιρρέπεια στις ατέλειες

Η βιταμίνη Β χρησιμοποιείται επίσης συχνά στη φροντίδα του δέρματος για την υποστήριξη του δέρματος με ακμή και επιρρέπεια σε ατέλειες. Οι αντιφλεγμονώδεις της ιδιότητες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της ακμής και στην πρόληψη της επιδείνωσής της από εξωτερικούς παράγοντες. Η βιταμίνη Β3 - νιασιναμίδη είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στην υποστήριξη της πρόληψης της ακμής αποκαθιστώντας τον φυσικό φραγμό της επιδερμίδας και ανακουφίζοντας ταυτόχρονα την φλεγμονή. Η σειρά NIVEA Derma Skin Clear είναι εμπλουτισμένη με βιταμίνη Β3 - νιασιναμίδη για το ξεμπλοκάρισμα των πόρων και την υποστήριξη της μείωσης εμφάνισης κηλίδων χωρίς να ξηραίνει το δέρμα και είναι τέλεια για δέρμα με τάση για ατέλειες.

 γυναίκα που εφαρμόζει κρέμα προσώπου