ΑΝΤΗΛΙΑΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Σωστά προστατευμένοι: με την κατάλληλη αντηλιακή προστασία, εσύ και η οικογένειά σου θα απολαύσετε όμορφες στιγμές στον ήλιο χωρίς ανησυχία.

Ο ΗΛΙΟΣ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΥΣ

Όταν ο ήλιος λάμπει, μας κάνει χαρούμενους. Η ενέργεια του ήλιου καθορίζει τις ζωές μας: συμβάλλει στην καλλιέργεια της τροφής μας, μας κρατά ζεστούς, μας κάνει χαρούμενους και επιδρά θετικά στο σώμα μας. Απόλαυσε την όμορφη πλευρά του ήλιου.
beach

ΜΑΣ ΚΡΑΤΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΥΣ

Όταν ο ήλιος λάμπει είμαστε πιο χαρούμενοι - και υπάρχει λόγος για αυτό: οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου προκαλούν την παραγωγή των ορμονών της ευεξίας, της ντοπαμίνης και της σεροτονίνης. Η σεροτονίνη φτιάχνει τη διάθεσή μας, αυξάνει την κινητοποίησή μας και την επιθυμία μας να κάνουμε πράγματα.

ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ NIVEA SUN PROTECT & BRONZE OIL SPRAY – ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΟ ΜΑΥΡΙΣΜΑ ΠΟΥ ΔΙΑΡΚΕΙ

Το φυσικό μαύρισμα φαίνεται όμορφο και υγιές. Δεν χρειάζεται να το χάσεις: Το αντηλιακό spray NIVEA SUN Protect & Bronze Oil Αντιηλιακή προστασία&φυσικό μαύρισμα | NIVEA SUN περιέχει ένα φυτικό εκχύλισμα που ενεργοποιεί την παραγωγή μελανίνης της ίδιας της επιδερμίδας. Η μελανίνη παράγεται με φυσικό τρόπο από το σώμα και ευθύνεται για την προστασία και το μαύρισμα της επιδερμίδας. Το αποτέλεσμα: έντονο μαύρισμα που διαρκεί.

Αντηλιακό γαλάκτωμα από τη NIVEA: άμεση προστασία μετά την εφαρμογή

Προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία και την πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας, καθώς κι ένα όμορφο μαύρισμα - αυτό προσφέρει η αντηλιακή κρέμα NIVEA. Η NIVEA παρέχει αδιάβροχη αντηλιακή προστασία με μια ενυδατική αντηλιακή lotion με δείκτη προστασίας 20, 30, και 50 +. Η φιλικότητα προς την επιδερμίδα έχει επιβεβαιωθεί από δερματολόγους.

Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΚΡΕΜΑ ΑΝΤΗΛΙΑΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ NIVEA ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΟΥ

Γαλάκτωμα, lotion, spray ή λάδι; Ενυδατική ή μήπως αναζωογονητική; Ποια αντηλιακή προστασία της NIVEA σου ταιριάζει;

Τα προϊόντα αντηλιακής προστασίας Protect & Moisture προσφέρουν άμεση προστασία από τα ηλιακά εγκαύματα και την πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας. Η ενυδατική τους σύνθεση παρέχει έντονη ενυδάτωση που διαρκεί.

Τα προϊόντα Protect & Bronze χαρίζουν όμορφα μαύρισμα που διαρκεί. Ενεργοποιούν τη διαδικασία παραγωγής μελανίνης της ίδιας της επιδερμίδας, υποστηρίζοντας έτσι τη φυσική της διαδικασία μαυρίσματος. Οι ελαφριές συνθέσεις είναι διαθέσιμες ως lotion, λάδι, spray ή προϊόν για το πρόσωπο.

Τα προϊόντα Protect & dry touch προσφέρουν μια ευχάριστη δροσιστική αίσθηση. Οι ιδιαίτερα ελαφριές συνθέσεις αναζωογονούν άμεσα την επιδερμίδα από τη στιγμή της εφαρμογής. Διατίθενται ως lotion, διάφανο spray και ως αεροζόλ.

Η ευαίσθητη επιδερμίδα χρειάζεται ειδική προστασία από τον ήλιο, πράγμα που προσφέρουν τα προϊόντα αντηλιακής προστασίας Protect & Sensitive: Δεν περιέχουν αρώματα και χρωστικές ή συντηρητικά. Με την ιδιαίτερα αποτελεσματική προστασία UVA, αυτά τα αντηλιακά προϊόντα μειώνουν τον κίνδυνο αλλεργιών που προκαλεί ο ήλιος.

Όλα τα προϊόντα για παιδιά έχουν αναπτυχθεί ειδικά για την παιδική επιδερμίδα, η οποία είναι περισσότερο ευαίσθητη και χρειάζεται προστασία. Το ιδιαίτερα αποτελεσματικό σύστημα προστασίας UVA/UVB παρέχει αξιόπιστη προστασία από τα ηλιακά εγκαύματα και την μακροχρόνια φθορά της επιδερμίδας. Δρα άμεσα και είναι εξαιρετικά αδιάβροχο.


ΑΝΤΗΛΙΑΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΞΕΓΝΟΙΑΣΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

waterproof sunscreen

ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΧΑΛΑΡΩΣΗ;

Απόλαυσε το καλοκαίρι χωρίς έγνοιες: τα αδιάβροχα αντηλιακά προϊόντα αποτελούν την κατάλληλη επιλογή για το μπάνιο στη θάλασσα.

ΠΟΣΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΔΙΑΒΡΟΧΑ ΑΝΤΗΛΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ;

Δοκιμάζουμε την αδιάβροχη προστασία σύμφωνα με τις κατευθηντήριες COLIPA. Το προϊόν προστασίας εφαρμόζεται στην πλάτη του ατόμου που ελέγχεται. Στη συνέχεια το άτομο περνά δύο συνεδρίες των 20 λεπτων σε ένα τζακούζι. Μετά το διάστημα αυτό, το προϊόν θα πρέπει να διατηρεί το 50% του αρχικού επιπέδου προστασίας. Γιατον χαρακτηρισμό ενός  προϊόντος ως εξαιρετικά αδιάβροχου, η προστασία θα πρέπει να παραμένει τουλάχιστον στο μισό απ' ό,τι ήταν πριν από την είσοδο στο νερό, αυτή τη φορά όμως μετά από τέσσερις 20λεπτες δοκιμαστικές συνεδρίες στο τζακούζι. Τα αδιάβροχα προϊόντα αντηλιακής προστασίας είναι επομένως ειδικά σχεδιασμένα για την προστασία της επιδερμίδας στο νερό. Συνιστούμε την επανάληψη της εφαρμογής του αντηλιακού μετά το κολύμπι και αφού έχει στεγνώσει η επιδερμίδα.

ΑΝΤΗΛΙΑΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗ NIVEA

NIVEA SUN – NO. 1* ΓΙΑ ΑΝΤΗΛΙΑΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

 

Ως το νούμερο 1 σε παγκόσμιο επίπεδο στην αντηλιακή προστασία, σκοπός μας είναι να διασφαλίζουμε ότι θα μπορείς να απολαμβάνεις τον ήλιο χωρίς ανησυχία. Ο σκοπός αυτός βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας και την ανάπτυξης των προϊόντων μας. Τα προϊόντα NIVEA SUN περιέχουν φίλτρα UVA και UVB που εμποδίζουν τις επιβλαβείς υπεριώδεις ακτίνες να εισχωρήσουν στην επιδερμίδα και να προκαλέσουν φθορά.

*Πηγή: Euromonitor International Limited, NIVEA ως παγκόσμιο εμπορικό σήμα στην κατηγορία της αντηλιακής φροντίδας, που περιλαμβάνει προϊόντα αντηλιακής προστασίας, φροντίδας μετά τον ήλιο και μαυρίσματος, κύκλος εργασιών 2011

ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ

Όπως και άλλες διεθνείς μάρκες  αντηλιακής φροντίδας, έτσι και η NIVEA SUN ικανοποιεί τα πρότυπα δοκιμών που καθορίζει η Cosmetics Europe – The Personal Care Association (παλαιότερα γνωστή ως COLIPA). Αυτά περιλαμβάνουν διαδικασίες ελέγχων για SPF (προστασία κατά της ακτινοβολίας UVB), αδιάβροχη προστασία και αποτελεσματικότητα κατά της ακτινοβολίας UVA.

ΤΑ ΑΝΤΗΛΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΠΡΟΤΥΠΑ

Υπάρχουν διάφοροι κανονισμοί για τα αντηλιακά προϊόντα. Εδώ θα βρεις μια επιλογή των οδηγιών της ΕΕ: 

 • Κανένα προϊόν δεν μπορεί να εγγυηθεί 100% προστασία.
 • Τα αντηλιακά προϊόντα με SPF μικρότερο του 6 δεν θα πρέπει να χαρακτηρίζονται ως αντηλιακά.
 • Ο δείκτης SPF συμπληρώνεται από ευρέως κατανοητές πληροφορίες σχετικά με την ισχύ του προστατευτικού αποτελέσματος (βασικό, μέτριο, υψηλό, πολύ υψηλό).
 • Προστασία από τις ακτίνες UVB και UVA.
 • Απαιτείται λογική αναλογία φίλτρων UVA και UVB. Εδώ, η προστασία UVA αποτελεί το 1/3 του συνολικού SPF και είναι αποτελεσματική για το κρίσιμο μήκος κύματος των 370 nm.
 • Ο καταναλωτής θα πρέπει να ενημερώνεται ότι η αποτελεσματικότητα του αντηλιακού προϊόντος εξαρτάται από τη σωστή εφαρμογή.
 • Η συσκευασία περιέχει οδηγίες για την εφαρμογή που θα πρέπει να ακολουθείται για ένα πλήρως προστατευτικό αποτέλεσμα.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ - ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει συντάξει οδηγίες, έτσι ώστε να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σχετικά με τους κινδύνους του ήλιου και να εξηγήσει τις διαθέσιμες επιλογές αυτοπροστασίας. Τα κατάλληλα αντηλιακά προϊόντα είναι μόνο ένας από τους πολλούς τρόπους να προστατευτείς από τον ήλιο. Ρίξε μια ματιά και στα παρακάτω μέτρα:

 • Δεν θα πρέπει να επιτρέπεται στα βρέφη και τα παιδιά να κάθονται ή να παίζουν απευθείας στο άμεσο ηλιακό φως.
 • Δεν θα πρέπει να παραμένεις για μεγάλα χρονικά διαστήματα στον ήλιο μεταξύ 11 πμ και 3 μμ.
 • Αν δεν μπορείς να αποφύγεις τον ήλιο για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να προστατεύεσαι με τον κατάλληλο ρουχισμό. Αυτός περιλαμβάνει το καπέλο, μια μπλούζα ή κάποιο άλλο ρούχο που καλύπτει τους ώμους και γυαλιά ηλίου με προστασία UV.
 • Η σωστή ποσότητα αντηλιακών προϊόντων είναι εξίσου σημαντική με την επιλογή του σωστού SPF. Για να επιτευχθεί το πλήρες αποτέλεσμα προστασίας που προσφέρει ο δείκτης αντηλιακής προστασίας (SPF) του προϊόντος, θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν 2mg/cm². Για έναν ενήλικα, αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 36 γραμμάρια (6 κουταλάκια του γλυκού). Ωστόσο, πολλά άτομα συνήθως χρησιμοποιούν μόνο τη μισή από την απαραίτητη ποσότητα. Χρησιμοποίησε την απαραίτητη ποσότητα αντηλιακού μετά το μπάνιο, το στέγνωμα ή την κατάσταση ιδρώτα, έτσι ώστε να διατηρηθεί το πλήρες επίπεδο απαραίτητης προστασίας. Επανάλαβε την εφαρμογή ανά δύο ώρες.
 • Να χρησιμοποιείς μόνο αντηλιακά προϊόντα που σε προστατεύουν τόσο από τις ακτίνες UVA όσο και από τις UVB.
   
sun protection kids

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Τα βρέφη και τα νήπια δεν θα πρέπει ποτέ να εκτίθενται στο άμεσο ηλιακό φως. Βεβαιώσου ότι φορούν πάντα καπέλο, όταν είναι στον ήλιο.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ