Διασκέδασε κάτω από τον ήλιο με την κατάλληλη αντηλιακή προστασία

Ο ήλιος βελτιώνει τη διάθεσή μας. Η ενέργειά του επηρεάζει την καθημερινότητά μας, καθώς βοηθάει στην ανάπτυξη των φυτών, μας ζεσταίνει με τις ακτίνες του και καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τις πιο σημαντικές λειτουργίες του σώματός μας. Απόλαυσε, λοιπόν, την ομορφιά του ήλιου.

Επιδερμίδα και ηλιακό φως

Υπεριώδης ακτινοβολία

Το κλειδί για μια επιδερμίδα με υπέροχο χρώμα είναι ο ήλιος

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που η κατάλευκη επιδερμίδα ήταν συνώνυμο του απόλυτου κάλλους. Όσοι είχαν λευκή επιδερμίδα ήταν άνθρωποι ευγενούς καταγωγής, καθώς, όπως φαίνεται, δεν χρειαζόταν να εργαστούν στην ύπαιθρο. 

Με το πέρασμα των χρόνων, η αντίληψη αυτή άλλαξε. Σήμερα, η φυσική ηλιοκαμένη όψη βρίσκεται στη μόδα. Η επιδερμίδα σου μαυρίζει επειδή η υπεριώδης ακτινοβολία ενεργοποιεί την παραγωγή μιας χρωστικής που λέγεται μελανίνη. 
Η αποστολή της τελευταίας είναι να προστατεύει την επιδερμίδα από τις βλάβες που προκαλούν οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου, ενισχύοντας τα κύτταρά της με μια αποτελεσματική προστατευτική ασπίδα. Συνεπώς, μια όμορφα μαυρισμένη επιδερμίδα είναι ένα από τα αποτελέσματα ενός πιο σύνθετου μηχανισμού άμυνας. Όλοι οι άνθρωποι μαυρίζουν το ίδιο εύκολα; Όχι. Τα κύτταρα που παράγουν τη χρωστική είναι υπεύθυνα για το μαύρισμα της επιδερμίδας. Όσο πιο πολλά, ενεργά και διασκορπισμένα είναι τόσο πιο γρήγορα και έντονα μαυρίζεις. Και καθώς ο αριθμός των συγκεκριμένων κυττάρων καθορίζεται από γενετικούς παράγοντες, η επιρροή μας στη διαδικασία μαυρίσματος της επιδερμίδας είναι δυστυχώς περιορισμένη. 

Μάθε περισσότερα για την επίδραση του ήλιου.
Η επιδερμίδα
Πώς λειτουργούν οι διάφορες στοιβάδες του δέρματος

Επιδερμίδα: η πρώτη γραμμή άμυνας του οργανισμού μας

Η επιδερμίδα είναι η εξωτερική στοιβάδα του δέρματος και παίζει ζωτικής σημασίας ρόλο για το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Εδώ, παράγεται επίσης η μελανίνη, η ουσία που προσδίδει στο δέρμα μας το μαυρισμένο χρώμα.
Το χόριο
Πώς λειτουργούν οι διάφορες στοιβάδες του δέρματος

Χόριο: ένας καθοριστικός παράγοντας νεανικότητας

Η δεύτερη στοιβάδα του δέρματος είναι το χόριο. Είναι πιο παχιά από την επιδερμίδα (έως 2,4 χιλιοστά) και ευθύνεται για την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητα του δέρματός μας.
Ο υποδόριος ιστός
Πώς λειτουργούν οι διάφορες στοιβάδες του δέρματος

Υποδόριος ιστός: ένας αποθηκευτικός χώρος θερμότητας

Η κατώτερη από τις τρεις στοιβάδες λέγεται υποδόριος ιστός. Αποτελείται από συνδετικό ιστό και λιποκύτταρα που διατηρούν το σώμα μας ζεστό και παίζουν σημαντικό ρόλο στην αποθήκευση ενέργειας.

Η φυσική ασπίδα προστασίας της επιδερμίδας μας

Η επιδερμίδα μας μαυρίζει όταν εκτίθεται στον ήλιο, επειδή η υπεριώδης ακτινοβολία ενεργοποιεί την παραγωγή μιας χρωστικής που λέγεται μελανίνη. Η αποστολή της μελανίνης είναι να προστατεύει την επιδερμίδα του προσώπου μας, για παράδειγμα, από τις βλάβες που προκαλούν οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου, ενισχύοντας τα κύτταρά της με μια αποτελεσματική προστατευτική ασπίδα. 

Για να διατηρήσουμε την επιδερμίδα μας όμορφη, θα πρέπει να την προστατεύουμε διαρκώς από το ηλιακό φως. 

Ανακάλυψε εδώ όλα τα προϊόντα αντηλιακής προστασίας της NIVEA SUN.

Οι συνέπειες της έκθεσης στον ήλιο χωρίς αντηλιακή προστασία

ΗΛΙΑΚΟ ΕΓΚΑΥΜΑ

ΗΛΙΑΚΟ ΕΓΚΑΥΜΑ

SUNBURN

Εάν η επιδερμίδα εκτεθεί σε πολύ μεγάλη ποσότητα ακτινοβολίας UVB, μπορεί να πάθει έγκαυμα. Η δυσάρεστη αίσθηση καύσου και οι φουσκάλες είναι τα πρώτα συμπτώματα. Στη συνέχεια, η κατεστραμμένη επιδερμίδα ξεφλουδίζεται. 
Ένα ηλιακό έγκαυμα μπορεί να προκληθεί πολύ γρήγορα και χωρίς να το καταλάβεις, καθώς γίνεται ορατό μόνο 6 με 24 ώρες αφότου προκληθεί η βλάβη. Η επιδερμίδα όμως μπορεί να παραμείνει ερεθισμένη για αρκετές ημέρες. 
Μην ξεχνάς την εξής σημαντική πληροφορία: κάθε φορά που καίγεσαι, το δέρμα σου καταστρέφεται. Τα επαναλαμβανόμενα ηλιακά εγκαύματα αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος.
ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

SKIN CANCER

Το σύστημα επανόρθωσης του δέρματος μπορεί να επιδιορθώσει μόνο ένα μέρος των βλαβών που προκαλούνται από την υπεριώδη ακτινοβολία. 
Τι δεν πρέπει να ξεχνάμε όταν απολαμβάνουμε τον ήλιο: η υπερβολική έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία προκαλεί βλάβες στη δομή του DNA της επιδερμίδας, οι οποίες με τη σειρά τους μπορούν να οδηγήσουν σε καρκίνο του δέρματος. Παρόλο που η ακτινοβολία UVB είναι η κύρια αιτία εμφάνισης καρκίνου του δέρματος, η ακτινοβολία UVA μπορεί επίσης να παίξει το ρόλο της σε αυτήν την εξέλιξη.
Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΗΡΑΝΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΗΡΑΝΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

THE SKIN’S AGEING PROCESS

Όταν η ακτινοβολία UVA διεισδύει στην επιδερμίδα, επιταχύνει δραματικά τη διαδικασία γήρανσής της, καταστρέφοντας το δίκτυο κολλαγόνου/ελαστίνης. Το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του, γίνεται ξηρό και τραχύ και εμφανίζει ρυτίδες. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο είναι πολύ σημαντικό η κρέμα ημέρας σου να έχει και αντηλιακή προστασία, ειδικά εάν η επιδερμίδα σου είναι ευαίσθητη. Έτσι, θα την προστατεύεις καθημερινά από τον ήλιο. 
Σε συνδυασμό με ένα προϊόν αντιγήρανσης, ο δείκτης αντηλιακής προστασίας θα διαφυλάσσει την επιδερμίδα σου από τη διαδικασία γήρανσης που προκαλεί το ηλιακό φως.

ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ

Ορισμένοι άνθρωποι υποφέρουν από αλλεργικές αντιδράσεις στην ηλιακή ακτινοβολία UVA. Αυτό οφείλεται στην αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος στο οξειδωτικό στρες που προκαλεί η ακτινοβολία UVA (φωτοδερματοπάθεια, η οποία είναι επίσης γνωστή και ως πολύμορφο εκ φωτός εξάνθημα) ή στην αντίδραση της επιδερμίδας σε καλλυντικά που επηρεάζονται από την ακτινοβολία UVA. Οι αλλεργίες στον ήλιο μπορούν να εμφανιστούν ακόμη και μετά από μια σύντομη έκθεση στην ακτινοβολία UVA, με τη μορφή διαφόρων συμπτωμάτων, όπως ερυθρότητα, κνησμός, πλάκες, βλατίδες και αίσθημα ναυτίας.

Για την κάλυψη των αναγκών της ευαίσθητης επιδερμίδας, η NIVEA SUN δημιούργησε τη σειρά προϊόντων Protect & Sensitive, η οποία προσφέρει εξαιρετικά υψηλή προστασία από την ακτινοβολία UVA με σκοπό τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης αλλεργιών από τον ήλιο. Επιπλέον, τα προϊόντα της σειράς Protect & Sensitive δεν περιέχουν αρώματα, χρωστικές ουσίες και συντηρητικά.

ΜΕΛΑΓΧΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΚΗΛΙΔΕΣ

Οι μελαγχρωματικές κηλίδες εμφανίζονται συνήθως στα σημεία του σώματος που εκτίθενται συχνά στον ήλιο για μεγάλα χρονικά διαστήματα, όπως είναι τα χέρια και το πρόσωπο. 
Οι μελαγχρωματικές κηλίδες μαρτυρούν τη βλάβη που έχει προκληθεί στην επιδερμίδα από την υπεριώδη ακτινοβολία. Παρόλο που τις εμφανίζει το 90% των ατόμων ηλικίας άνω των 60 ετών με ευρωπαϊκό τύπο επιδερμίδας, αυτές δεν περιορίζονται μόνο σε ανθρώπους με πιο ανοιχτή επιδερμίδα. Οι μελαγχρωματικές κηλίδες παρουσιάζονται σε κάθε τύπο επιδερμίδας που έχει υποστεί βλάβη από την υπεριώδη ακτινοβολία. Τα προϊόντα αντηλιακής προστασίας της NIVEA περιέχουν ένα σύστημα φίλτρων UV το οποίο μειώνει τον κίνδυνο να γίνουν πιο σκούρες οι μελαγχρωματικές κηλίδες.

productstage

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ