NIVEA MICELLAIR®: ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΈΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΑΠΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥ!

ΦΙΛΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Τα μπουκάλια της δημοφιλούς οικογένειας προϊόντων NIVEA MicellAIR® κατασκευάζονται πλέον από 96% ανακυκλωμένο πλαστικό. Οι συνθέσεις μας αφαιρούν αποτελεσματικά το μακιγιάζ και τους ρύπους χωρίς υπολείμματα, ενώ είναι και vegan.

NIVEA MICELLAIR®: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΜΑΚΙΓΙΑΖ
ΜΕ 0% ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ

Για διαφορετικούς τύπους επιδερμίδας, ακόμα και για βαρύ μακιγιάζ: Η vegan σύνθεση με μικκύλια φυσικής προέλευσης εξασφαλίζει απαλό και αποτελεσματικό καθαρισμό προσώπου.

ΤΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ MICELLAIR® ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ 96% ΑΝΑΚΥΚΛΩΜΕΝΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ

Αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας όσον αφορά στον περιορισμό των απορριμάτων: Τα μπουκάλια των προϊόντων NIVEA MicellAIR® Skin Breathe, MicellAIR® Expert και Ντεμακιγιάζ Ματιών ΝIVEA Double Effect κατασκευάζονται από 96% ανακυκλωμένο πλαστικό (με εξαίρεση το καπάκι και τις ετικέτες).

Γιατί 96% ανακυκλωμένο πλαστικό;

Χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένο πλαστικό, η NIVEA συνεισφέρει σημαντικά στην ανάπτυξη νέων, βιώσιμων λύσεων στον τομέα της συσκευασίας. Με τον τρόπο αυτό, συμβάλλουμε στη μείωση της ποσότητας της συσκευασίας και αυξάνουμε την ποσότητα ανακυκλωμένου υλικού, που χρησιμοποιούμε για να παράγουμε συσκευασίες.

Γιατί τα νέα μπουκάλια είναι καλύτερα για το περιβάλλον;

Τα νέα μπουκάλια συμβάλλουν στη μεγαλύτερη αειφορία με πολλούς τρόπους. Χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένα υλικά, προωθούμε ένα βήμα προς την κυκλική οικονομία και αποφεύγουμε την παραγωγή νέου πλαστικού.


ΠΟΣΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΟΥΜΕ;

Χάρη στην πρωτοβουλία μας και τις βιώσιμες αλλαγές στις διαδικασίες παραγωγής συσκευασιών για τα προϊόντα Καθαρισμού Προσώπου NIVEA, μπορούμε να εξοικονομήσουμε 1.115 τόνους πλαστικό τον χρόνο σε παγκόσμιο επίπεδο.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ;

ΒΗΜΑ 1: ΑΡΧΙΚΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ

Τα ανακυκλωμένο υλικό PET που χρησιμοποιούμε προέρχεται από ανακυκλωμένα μπουκάλια νερού.

ΒΗΜΑ 2: ΣΩΣΤΗ ΡΙΨΗ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ

Μετά τη χρήση, τα άδεια πλαστικά μπουκάλια απορρίπτονται και προωθούνται στο σύστημα ανακύκλωσης.

ΒΗΜΑ 3: ΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΤΕΜΑΧΙΖΟΝΤΑΙ

Στον χώρο ανακύκλωσης, τα μπουκάλια τεμαχίζονται σε νιφάδες και πλένονται, έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι είναι εντελώς καθαρά.

ΒΗΜΑ 4: ΟΙ ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΝΙΦΑΔΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Οι πλαστικές νιφάδες λιώνουν και διαμορφώνονται σε λεία κοκκώδη κομμάτια - από το λεγόμενο κοκκώδες υλικό, το οποίο θα είναι η νέα πρώτη ύλη για την παραγωγή ανακυκλωμένων μπουκαλιών.

ΒΗΜΑ 5: ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΑΠΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΜΕΝΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ

Το ανακυκλωμένο κοκκώδες υλικό λιώνει και διοχετεύεται στα συγκεκριμένα καλούπια, όπου παίρνει το σχήμα των τελικών μπουκαλιών.

ΒΗΜΑ 6: ΕΤΣΙ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ

Στη φωτογραφία αυτή φαίνεται η ποσότητα ανακυκλωμένου πλαστικού από τον ελαφρώς γκρι χρωματισμό. Όσο πιο πολύ ανακυκλωμένο πλαστικό χρησιμοποιείται, τόσο πιο γκριζωπό είναι το μπουκάλι. Από 0% ανακυκλωμένο PET στα αριστερά, η NIVEA προχωρά απευθείας σε 96% ανακυκλωμένο PET στα δεξιά.

ΤΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ NIVEA MICELLAIR®

NIVEA MicellAIR® σημαίνει αποτελεσματικός, βαθύς καθαρισμός, αφαιρώντας απαλά και σχολαστικά τους ρύπους και το μακιγιάζ – με 0% υπολείμματα. Άφησε την επιδερμίδα σου να αναπνεύσει με MicellAIR® - για μια τέλια αίσθηση καθαριότητας, απαλότητας και ελαστικότητας.

VEGAN ΣΥΝΘΕΣΗ

Καμία από τις συνθέσεις μας δεν περιέχει ζωἵκά συστατικά ή ζωἵκής προέλευσης. Τα μικκύλια στη σύνθεση είναι φυσικής προέλευσης και εξασφαλίζουν έναν ιδιαίτερα απαλό καθαρισμό

ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΜΙΚΡΟΒΙΩΜΑΤΟΣ

Το μικροβίωμα πάνω στην επιδερμίδα σου είναι σαν μια επιπλέον στρώση που την προστατεύει και παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της φυσικής της ομορφιάς. Οι συνθέσεις μας είναι πολύ απαλές και ήπιες, καθαρίζοντας αποτελεσματικά την επιδερμίδα σου, χωρίς να καταστρέφουν το φυσικό σου μικροβίωμα.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΝΕΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ

Στη συνέντευξή μας, ο Heike Georg, Παγκόσμιος Μanager Συσκευασίας στη NIVEA, αποκαλύπτει τι είναι αυτό το τόσο ιδιαίτερο στη νέα συσκευασία, και τι ακόμα είναι μοναδικό στο αλλαγμένο σχέδιο των μπουκαλιών.

HEIKE GEORG, ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΜANAGER ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ NIVEA, BEIERSDORF AG

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ NIVEA MICELLAIR®

Τι κάνει τόσο ιδιαίτερες τις νέες συσκευασίες NIVEA MicellAIR®;

Τα μπουκάλια των προϊόντων NIVEA MicellAIR® Skin Breathe και NIVEA MicellAIR® Expert φτιάχνονται από 96% ανακυκλωμένο πλαστικό - με εξαίρεση το καπάκι και τις ετικέτες. Σε απόλυτη ακολουθία με τη στρατηγική μας που αποτελείται από 4 αρχές Μείωση, Επανάχρηση, Ανακύκλωση και Αντικατάσταση, εστιάζουμε κυρίως στο κομμάτι της ανακύκλωσης.

Η σχεδίαση των μπουκαλιών έχει επίσης αλλάξει ελαφρώς. Γιατί ήταν απαραίτητο αυτό;

Έχουμε κάνει το σχέδιο των μπουκαλιών πιο χρωματιστό, διότι το ανακυκλωμένο πλαστικό μπορεί να έχει γκρίζα εμφάνιση, εφόσον δεν είναι εντελώς άχρωμο, όπως το παρθένο πλαστικό. Τα εικονίδια για τη βιωσιμότητα στο πίσω μέρος εξηγούν ότι η σύνθεση είναι vegan και τα μικκύλια είναι φυσικής προέλευσης.

Γιατί τα μπουκάλια αποτελούνται μόνο από 96% ανακυκλωμένο υλικό και όχι 100%;

Τα μπουκάλια NIVEA MicellAIR® περιέχουν φίλτρα UV για να προστατεύουν τη σύνθεση των προϊόντων.  Επιπλέον, τα μπουκάλια NIVEA MicellAIR® Expert περιέχουν και χρωστικές που διαλύονται στο παρθένο πλαστικό και προστίθενται στο κοκκώδες υλικό κατά την κατασκευή των μπουκαλιών. Δεδομένου ότι στη NIVEA θέλουμε να έχουμε πλήρη διαφάνεια ως προς τις διαδικασίες μας και απέναντι  στους καταναλωτές μας, έχουμε εξαιρέσει αυτά τα τμήματα του μπουκαλιού από τον υπολογισμό. Επομένως, το μπουκάλι κατασκευάζεται μόνο από 96% ανακυκλωμένο πλαστικό αντί για 100%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ MICELLAIR®

Η σύνθεση είναι φιλική προς το μικροβίωμα. Τι σημαίνει αυτό;

Το μικροβίωμα της επιδερμίδας είναι μια αόρατη ασπίδα προστασίας, που αποτελείται από τα φυσιολογικά βακτήρια που προστατεύουν την επιδερμίδα μας από τις εξωτερικές επιθέσεις και διατηρούν την ισορροπία του. Τα βακτήρια αυτά είναι σημαντικά στη διατήρηση της υγείας και της ομορφιάς της επιδερμίδας. Οι συνθέσεις NIVEA MicellAIR® είναι τόσο απαλές που δεν βλάπτουν το φυσικό μικροβίωμα της και δεν διαταράσσουν την ισορροπία της.

Είναι οι συνθέσεις 100% vegan και απαλλαγμένες από πρακτικές σκληρότητας;

Οι συνθέσεις NIVEA MicellAIR® είναι 100% vegan, χωρίς ζωἵκά συστατικά ή ζωἵκής προέλευσης. Ακόμα, η διαδικασία παραγωγής των συστατικών ξεχωριστά, αλλά και της τελικής σύνθεσης δεν περιλαμβάνει ζωἵκά συστατικά ή συστατικά ζωἵκής προέλευσης.
Στη NIVEA συμμετέχουμε σε ένα μέλλον χωρίς δοκιμές σε ζώα. Εδώ και πολλά χρόνια, επενδύουμε ενεργά στην ανάπτυξη εναλλακτικών μεθόδων δοκιμών για να μπορούμε να πιστοποιούμε την υψηλή ανοχή και αποτελεσματικότητα των προϊόντων NIVEA.

Από πού προέρχεται το ανακυκλωμένο πλαστικό;

Χρησιμοποιούμε πλαστικό από τη λεγόμενη «ανακύκλωση μετά τον καταναλωτή» (PCR) - δηλαδή από πλαστικά απόβλητα, που παράγονται από καταναλωτές στο σπίτι ή/και στο γραφείο. Το rPET που χρησιμοποιείται για τα μπουκάλια NIVEA MicellAIR® προέρχεται από μπουκάλια νερού. Το ανακυκλωμένο PET προέρχεται από εγκαταστάσεις ανακύκλωσης και μετατρέπεται σε νέα ρητίνη από προμηθευτές πλαστικών υλικών.

Γιατί το καπάκι δεν κατασκευάζεται από ανακυκλωμένο υλικό;

Το καπάκι φτιάχνεται από διαφορετικό υλικό (ΡΡ) για το οποίο η διαθεσιμότητα και η ασφάλεια δεν έχουν εξελιχθεί τόσο πολύ ακόμα. Εργαζόμαστε για την εφαρμογή του rPP στα καπάκια μας σε μελλοντικές κυκλοφορίες και επανακυκλοφορίες.

Η νέα συσκευασία επηρεάζει το προϊόν από άποψη αντοχής ή συντήρησης;

Δεδομένου ότι η χημική δομή του ανακυκλωμένου υλικού είναι η ίδια με τα παρθένα υλικά, δεν επηρεάζει το προϊόν. Επιπλέον, έχουμε δοκιμάσει τη συμβατότητα με τις συνθέσεις μας με την πάροδο του χρόνου και σε διάφορες συνθήκες.

Σκοπεύετε να βελτιώσετε ακόμη περισσότερο το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των μπουκαλιών;

Ναι, έχουμε διάφορες πρωτοβουλίες για τις οποίες εργαζόμαστε εντατικά. Για παράδειγμα, αναπτύσσουμε έναν τρόπο ενσωμάτωσης ανακυκλωμένων υλικών στα καπάκια μας, καθώς και στις χρωστικές και στις ετικέτες μας. Επιπλέον, εργαζόμαστε και στις ετικέτες συνολικά, έτσι ώστε να βελτιώσουμε τη δυνατότητα ανακύκλωσης ολόκληρης της συσκευασίας.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗ NIVEA

Νοιαζόμαστε: Η φύση και το περιβάλλον βρίσκονται στην καρδιά μας.
Για τον λόγο αυτό εστιάζουμε και στη βιωσιμότητα και σε βιολογικά συστατικά για άλλα προϊόντα.

ΠΩΣ ΑΓΓΙΖΕΙ Η NIVEA ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Η αίσθηση της αφής μας βοηθά να εξελιχθούμε ως ανθρώπινα όντα και καθορίζει το ποιοι είμαστε. Η επιδερμίδα μας, το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου σώματος, είναι το βασικό μονοπάτι για την αφή και μας επιτρέπει να συνδεόμαστε μεταξύ μας και με τον κόσμο γύρω μας.

NATURALLY GOOD

Τα προϊόντα NIVEA Naturally Good περιέχουν 98% με 99% συστατικά φυσικής προέλευσης - όπως βιολογικό πράσινο τσάι, βιολογικό χαμομήλι, βιολογική aloe vera και βιολογικό έλαιο argan.

ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΠΛΕ

Καθώς η NIVEA SUN στοχεύει να παρέχει προϊόντα όχι μόνο ασφαλή για τους καταναλωτές αλλά και για το περιβάλλον, προσφέρουμε την «εύκολα βιοαποικοδομήσιμη σύνθεση» στα περισσότερα προϊόντα Protect & Moisture και στο Protect & Dry Touch Creme-gel.


ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ

Η επιδερμίδα σου αξίζει μόνο την καλύτερη περιποίηση! Διάβασε χρήσιμες πληροφορίες για μια λαμπερή εμφάνιση.

ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟ MICELLAR;

Ανακάλυψε γιατί η τονωτική λοσιόν micellar και τα άλλα προϊόντα micellar είναι τόσο καλά για το γρήγορο και σχολαστικό καθαρισμό του προσώπου χωρίς να ερεθίζουν την επιδερμίδα.

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΟΥ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΟΥ ΜΕ ΝΕΡΟ MICELLAR

Σε αυτόν τον πολυάσχολο κόσμο, μπορεί να μη δίνεις στην επιδερμίδα σου την προσοχή που της αξίζει. Το νερό Micellar έχει το πλεονέκτημα ότι εξοικονομείς χρόνο ενώ αυτό περιποιείται το πρόσωπό σου με την απαλή φροντίδα που χρειάζεται.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η καθημερινή περιποίηση προσώπου περιλαμβάνει απαραίτητα καθαρισμό, τόνωση και ενυδάτωση: ακολούθησε αυτά τα τρία βήματα, έτσι ώστε η επιδερμίδα σου να φαίνεται φρέσκια και λαμπερή κάθε μέρα.