Αφρομάλλη κορίτσι, χαμογελώντας

Ο οδηγός θεραπεία ακμής NIVEA

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το τι προκαλεί την ακμή και πώς να απαλλαγείτε από αυτήν.

Ο οδηγός θεραπεία ακμής NIVEA

Η ακμή έχει την τάση να επηρεάζει τους πάντες κάποια στιγμή στη ζωή τους. Προκαλεί στίγματα, υπερβολικά λιπαρή επιδερμίδα, και συχνά είναι αρκετά επώδυνη. Αν ψάχνεις για έναν τρόπο για να αντιμετωπίσεις την ακμή σου, θέλεις να μάθεις περισσότερα για τους διαφορετικούς τύπους ακμής ή αναζητάς την κατάλληλη φροντίδα για την επιδερμίδα με τάση ακμής, τότε είσαι στο σωστό μέρος.

Τι είναι η ακμή λοιπόν;

Η ακμή αφορά κατά κύριο λόγο παρατεταμένα ξεσπάσματα στιγμάτων ή κηλίδων.

Οι περισσότεροι από εμάς συχνά παρατηρούν κάποια έξαρση ακμής στο πρόσωπό τους. Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι εμφανίζουν ξεσπάσματα ακμής στην πλάτη ή ακόμα και στο στήθος τους. Σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι καλή ιδέα να αναζητήσεις κάποιον Γιατρό, καθώς πιθανώς έχεις μια πιο σοβαρή περίπτωση ακμής.

Ποιος εμφανίζει ακμή;

Οποιοσδήποτε μπορεί να εμφανίσει κάποια έξαρση που σχετίζεται με την ακμή. Στην πραγματικότητα, περίπου το 95% των ατόμων ηλικίας 11 έως 30 ετών επηρεάζονται από την ακμή σε κάποιο βαθμό. Και περίπου το 3% των ενηλίκων άνω των 35 ετών θα εμφανίσουν ακμή. Είναι μια ευρέως διαδεδομένη ανησυχία για την επιδερμίδα που μπορεί να επηρεάσει τον οποιονδήποτε.


Οι 6 κύριοι τύποι ακμής

Ακολουθούν οι 6 κύριοι τύποι ακμής, αν και μπορεί να είναι δύσκολο να γίνει διάκριση μεταξύ τους.
γυναίκα που καθαρίζει το πρόσωπό της με ένα βαμβάκι

Ακολουθούν οι 6 κύριοι τύποι ακμής, αλλά μπορεί να είναι δύσκολο να γίνει διάκριση μεταξύ τους. 

 1. Ακμή Comedonica
  Αυτή είναι η πιο ήπια μορφή ακμής και διακρίνεται από τα μη φλεγμονώδη μαύρα στίγματα που θα εμφανιστούν σε όλη την περιοχή Τ 
 2. Ακμή Papulopustulosa
  Αυτή η μέτριας έως σοβαρής μορφής ακμή διεισδύει βαθύτερα στην επιδερμίδα με ενοχλητικά στίγματα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό μπορεί να προκαλέσει επώδυνη φλεγμονή. 
 3. Ακμή Vulgaris 
  Αυτός είναι ο πιο κοινός τύπος ακμής. Παρουσιάζεται ως συγκέντρωση στιγμάτων και λιπαρή επιδερμίδα. Συνήθως εξαφανίζεται με το τέλος της εφηβείας.
 4. Ακμή Conglobata 
  Αυτή είναι η πιο σοβαρή μορφή της ακμής Vulgaris. Παρουσιάζεται με τη μορφή εξογκωμάτων, αποστημάτων και εξανθημάτων με υγρό ή πύον, που μπορεί να οδηγήσουν σε αισθητές ουλές.
 5. Ακμή Inversa
  Πρόκειται για μια χρόνια μορφή ακμής που παρουσιάζεται σε φάσεις. Είναι πιο σοβαρή και εμφανίζεται σε όλο το σώμα, σε περιοχές όπως οι ώμοι και η βουβωνική χώρα. Σε αυτόν τον τύπο, σχηματίζονται μικρά εξογκώματα κάτω από την επιδερμίδα που μπορεί να εξελιχθούν σε αποστήματα ή εξανθήματα με υγρό ή πύον.
 6. Ακμή Mallorca
  Προκύπτει συχνά μετά από παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο. Η ακμή Mallorca παρουσιάζεται με τη μορφή μικρών στιγμάτων, που προκύπτουν από τον συνδυασμό έντονων ακτίνων UV και λιπαρών προϊόντων αντηλιακής προστασίας. Ευτυχώς, είναι εύκολο να βρεις εξειδικευμένες αντηλιακές κρέμες για επιδερμίδα με τάση ακμής.

Η NIVEA συνιστά πάντα να συμβουλεύεσαι έναν έγκριτο Δερματολόγο ή ακόμα και τον οικογενειακό Γιατρό σου για περαιτέρω βοήθεια και συμβουλές - ειδικά εάν πονάς πολύ λόγω της έξαρσης της ακμής.

6 τύποι στιγμάτων

Οι τύποι στιγμάτων παρατίθενται παρακάτω και κυμαίνονται από μικρές ατέλειες έως έντονα επώδυνα στίγματα.
1. Μαύρα στίγματα – πρόκειται για μικρούς φραγμένους πόρους. Εμφανίζονται σε μαύρο ή κίτρινο χρώμα. Ενδέχεται να παρουσιάσουν φλεγμονή εάν τα σπάσεις, γι' αυτό καλό είναι να αφήσεις το τσιμπιδάκι σου στην άκρη και να επιλέξεις το κατάλληλο καθαριστικό.

2. Λευκές δερματικές κηλίδες – είναι παρόμοιες με τα μαύρα στίγματα, αλλά είναι συχνά λευκές (εξ ού και το όνομα).

3. Βλατίδες – μικρά, κόκκινα στίγματα που μπορεί να είναι αρκετά επώδυνα. 

4. Εξανθήματα με υγρό ή πύον – οι βλατίδες συχνά μετατρέπονται σε εξανθήματα με υγρό ή πύον, γνωστά και ως φλύκταινες. Το εσωτερικό τους μπορεί να παρουσιάσει φλεγμονή και οι φλύκταινες συχνά εμφανίζονται με λευκό άκρο. Μην μπεις στον πειρασμό να τα σπάσεις! Προτίμησε μια κρέμα περιποίησης.

5. Οζίδια – μεγάλα σκληρά εξογκώματα που συσσωρεύονται κάτω από την επιφάνεια της επιδερμίδας και μπορεί να είναι επώδυνα

6. Κύστες – μπορεί να είναι εξαιρετικά επώδυνες. Μοιάζουν με τους καλόγερους κάτω από την επιδερμίδα και επειδή υπάρχουν βαθιά στην επιδερμίδα, ενέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο δημιουργίας ουλών. 



Να αποφεύγεις πάντα το σπάσιμο των στιγμάτων. Γιατί έτσι δημιουργείς είσοδο για νέα βακτήρια και ενδέχεται να προκαλέσεις μεγαλύτερη μόλυνση. Αντίθετα, εστίασε στο να διατηρείς την επιδερμίδα σου καθαρή και να χρησιμοποιείς μια κρέμα για σπυράκια προσαρμοσμένη στον τύπο της επιδερμίδας σου.


Να θυμάσαι ότι μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολο να διαγνώσεις τον τύπο της ακμής σου και τον τύπο των στιγμάτων σου, χωρίς τη βοήθεια κάποιου ειδικού. Εάν ανησυχείς ή σε ενοχλεί υπερβολικά η ακμή σου, είναι καλή ιδέα να μιλήσεις με έναν Φαρμακοποιό, έναν Γιατρό ή έναν Δερματολόγο για περαιτέρω ιατρικές θεραπείες.
γυναίκα με ένα τζελ απολέπισης στο πρόσωπό της

Έχεις Έξαρση Ακμής;

Μία έξαρση ακμής μπορεί, με την πρώτη ματιά, να μοιάζει πολύ με την επιδερμίδα μετά από επίσκεψη για καθαρισμό. Έτσι, η επιδερμίδα μπορεί να γίνει λιπαρή, κόκκινη και ερεθισμένη με εμφανή σημάδια. Υπάρχουν όμως κάποιες βασικές διαφορές.

Ο καθαρισμός της επιδερμίδας συνήθως συμβαίνει, αφού δοκιμάσεις ένα ολοκαίνουργιο προϊόν επιδερμίδας με ισχυρότερες χημικές ουσίες, όπως ένα προϊόν που περιλαμβάνει το αντιγηραντικό συστατικό Ρετινόλη. Μπορεί να είναι μία τοπική αντίδραση – επομένως μπορεί να εμφανίζεται μόνο εκεί που εφαρμόστηκε το νέο, ισχυρότερο προϊόν.

Σου θυμίζει κάτι αυτό; Αν όχι, δες περισσότερα για μερικές βασικές αιτίες της έξαρσης της ακμής.

Έχεις έξαρση ακμής

Τι προκαλεί την ακμή;

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να προκαλέσουν ξεσπάσματα ακμής. Από τη διατροφή σας μέχρι την καθαριότητα των πινέλων μακιγιάζ σου. Μερικές φορές, η χρήση προϊόντων που δεν ταιριάζουν στον τύπο της επιδερμίδας σου μπορεί να προκαλέσει ακόμη και μια γενικευμένη έξαρση ακμής.
Μαύρο κορίτσι με ένα ροζ λουλούδι
Ακολουθούν 4 βασικοί παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν πιο σοβαρά, παρατεταμένα ξεσπάσματα ακμής:

1. Ορμόνες
Η ακμή συνδέεται συχνά με μια αλλαγή στις ορμόνες, γι' αυτό οι άνθρωποι συχνά βιώνουν την πρώτη τους έξαρση ακμής κατά τη διάρκεια της εφηβείας τους. Αλλά είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε περίοδο της ζωής σου. 

2. Φραγμένοι πόροι
Η υπερβολική λιπαρότητα, τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας, ακόμη και το μακιγιάζ μπορεί να μπλοκάρουν τους πόρους σου. Αυτή η συσσώρευση προάγει την ανάπτυξη βακτηρίων που με τη σειρά της οδηγεί σε στίγματα.

3. Περιβαλλοντικές αιτίες
Εάν ζεις ή εργάζεσαι κοντά σε μεγάλους δρόμους και πόλεις, η επιδερμίδα σου είναι εκτεθειμένη στη μόλυνση και ο αέρας είναι γεμάτος σκόνη και ρυπογόνες ουσίες. Όλα αυτά μπορούν να παραμείνουν στο πρόσωπό σου και να μπλοκάρουν τους πόρους σου – επομένως είναι καλή ιδέα να πλένεις το πρόσωπό σου στο τέλος κάθε μέρας.

4. Γενετική
Δυστυχώς, μπορεί να έχεις κληρονομήσει γενετικά την προδιάθεση για ακμή. Αυτό μπορεί να καθορίσει πόσο σοβαρά θα είναι τα ξεσπάσματά ακμής σου.

Πρόληψη ακμής

Ακολουθούν μερικοί εύκολοι τρόποι για να αποτρέψεις τα ξεσπάσματα ακμής.
χαμογελαστή γυναίκα

1. Υιοθετήσε μια συγκεκριμένη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας

 Παρότι η υιοθέτηση μιας ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας μπορεί να μην θεραπεύσει εντελώς την ίδια την ακμή, σίγουρα μπορεί να καταπραΰνει τα ενοχλητικά συμπτώματα που ενδεχομένως σε ανησυχούν. Τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας NIVEA μπορούν να σε βοηθήσουν να μετριάσεις, και ενδεχομένως να θεραπεύσεις, τις εξάρσεις της ακμής. Ανακάλυψε το NIVEA MICELLAR ΝΕΡΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ SENSITIVE 3 ΣΕ 1, φτιαγμένο με ήπια σύνθεση για να καθαρίζεις και να καταπραΰνεις την επιδερμίδα. Είναι ένα ιδανικό καθαριστικό all-in-one, που βοηθά στην αφαίρεση ρύπων, μακιγιάζ και βακτηρίων.

Πώς το κάνει; Το μικυλλιακό νερό είναι γεμάτο από εξαιρετικά μικρά σωματίδια που ονομάζονται "μικύλλια". Αυτά παγιδεύουν τις ρυπογόνες ουσίες, έτσι ώστε να μπορείς να τα απομακρύνεις με το βαμβάκι σου, αφήνοντας την επιδερμίδα σου καθαρή και φρέσκια.

2. Βελτιώσε τις καθημερινές σου συνήθειες

Το να γνωρίζεις ποια προϊόντα πρέπει να χρησιμοποιείς είναι το πρώτο βήμα. Αλλά το να βεβαιωθείς ότι τηρείς την καθημερινή σου ρουτίνα περιποίησης, χωρίς να την αμελείς είναι κι αυτό εξίσου σημαντικό.

Βεβαιώσου ότι πλένεις το πρόσωπό σου πρωί και βράδυ και χρησιμοποιείς ένα καθαριστικό τακτικά - αυτό είναι σημαντικό καθώς θα διατηρήσει την επιδερμίδα σου καθαρή και απαλλαγμένη από ρυπογόνες ουσίες.

Διάβαζε τις ετικέτες σε όλα τα προϊόντα σου για να βεβαιωθείς ότι δεν κάνεις υπερβολική χρήση τους. Για παράδειγμα, ορισμένα χημικά απολεπιστικά πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο το βράδυ και μόνο δύο φορές την εβδομάδα. Επομένως, εάν το παρακάνεις, μπορεί να βλάψεις περαιτέρω τον φραγμό της επιδερμίδας σου.

3. Είσαι ό,τι τρως

Φρόντισε να πίνεις άφθονο νερό για να ανανεώνεις τον οργανισμό σου και να διατηρείς την επιδερμίδα σου καθαρή. Πιθανότατα γνωρίζεις ήδη ότι η επιδερμίδα χρειάζεται πολλή ενυδάτωση, αλλά δεν μπορείς να το καταφέρεις μόνο μέσω τοπικών θεραπειών στην επιδερμίδα. Προσπάθησε να πίνεις 8 ποτήρια νερό την ημέρα με συνέπεια, και θα αρχίσεις να βλέπεις τη διαφορά.

Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε βιταμίνες όπως το σπανάκι, τα καρότα, το λάχανο, η παπάγια, το πεπόνι και οι γλυκοπατάτες μπορεί να σε βοηθήσει να διατηρείς υψηλά τα επίπεδα της βιταμίνης Α - είναι ζωτικής σημασίας για μια υγιή, λαμπερή επιδερμίδα. Και η βιταμίνη C δεν κρατά μόνο τις ιώσεις μακριά - συμβάλλει επίσης στην διατήρηση μιας υγιούς επιδερμίδας. Φρόντισε λοιπόν να προσθέσεις ένα πορτοκάλι στην ημερήσια διάταξη για τη διατροφή σου ή να προσθέτεις λίγο λεμόνι στο νερό σου όταν μπορείς.  

Είναι καλό να αποφεύγεις τη σοκολάτα εάν έχεις προβλήματα με εξάρσεις ακμής… αλλά η μαύρη σοκολάτα είναι η εξαίρεση στον κανόνα. Περιέχει υψηλά επίπεδα ωμέγα-6 λιπαρών οξέων, που διεγείρουν την αναγέννηση της επιδερμίδας και την ανάπτυξη των μαλλιών. Είναι επίσης καλή για την υγεία των οστών και μπορεί ακόμα και να βοηθήσει στη ρύθμιση του μεταβολισμού. Επομένως, το να τρως ένα ή δύο κομμάτια την ημέρα είναι στην πραγματικότητα μια καλή ιδέα.

Πώς Να Απαλλαγείς Από Την Ακμή

Η ακμή μπορεί να είναι μια αγχωτική και επώδυνη κατάσταση. Υπάρχουν, όμως, πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να βελτιώσεις την κατάστασή σου. Και να θυμάσαι, προσπάθησε να μην αγχώνεσαι – μπορεί να επιδεινώσει το πρόβλημα.

Διάβασε παρακάτω για να μάθεις, εάν η ακμή μπορεί να εξαφανιστεί από μόνη της, πόσο καιρό μπορεί να διαρκέσει μία έξαρση και ανακάλυψε μερικές επιλογές θεραπείας ακμής.
Πώς να απαλλαγείς από την ακμή

Η ακμή υποχωρεί από μόνη της;

Είναι πολύ δύσκολο να απαντήσει κανείς σε αυτήν την ερώτηση! Η ακμή είναι συχνά επώδυνη, ενοχλητική και δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να διαπιστώσουν ότι οι αλλαγές στον τρόπο ζωής τους επηρεάζουν τη συχνότητα των προβλημάτων της επιδερμίδας. Όταν πρόκειται για πιο σοβαρές και επώδυνες περιπτώσεις ακμής, είναι σημαντικό να βρεθεί μια λύση. Ο παρατεταμένος πόνος και ο ερεθισμός μπορεί να σε κάνουν να νιώθεις απογοήτευση μερικές φορές. Εάν διαπιστώσεις ότι συμβαίνει αυτό, η NIVEA σε συμβουλεύει να μιλάς πάντα με έναν Γιατρό.

Πώς να απαλλαγείς από την ακμή

Πόσο διαρκεί ένα ξέσπασμα ακμής;

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση σε αυτήν την ερώτηση. Είναι απογοητευτικό, αλλά μια έξαρση ακμής μπορεί να διαρκέσει και μήνες. Εξαρτάται πραγματικά από άτομο σε άτομο.

Τα επώδυνα, πολύ ορατά ξεσπάσματα μπορεί να προκαλέσουν πολύ άγχος - επομένως, εάν νιώθεις ότι επηρεάζεσαι ψυχικά λόγω της κατάστασης της επιδερμίδας σου, η NIVEA σε συμβουλεύει να αναζητήσεις κάποιον Γιατρό.

Πώς να απαλλαγείς από την ακμή

Επιλογές θεραπείας ακμής

χαμογελαστή γυναίκα

1. Θεραπείες στο σπίτι

Υπάρχουν σπιτικά βάλσαμα και φυτικές εναλλακτικές που μπορείς να δοκιμάσεις για να προσπαθήσεις να αντιμετωπίσεις μια έξαρση ακμής. Θυμήσου να δείχνεις προσοχή και να συμβουλευτείς έναν Δερματολόγο ή έναν Γιατρό πριν τα δοκιμάσεις - ειδικά εάν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα.

Μερικά αιθέρια έλαια, όπως το Tea Tree και το Jojoba μπορούν να ενισχύσουν την επούλωση για τα σημάδια ακμής- αλλά μην εφαρμόζεις τα έλαια μόνα τους καθώς είναι πολύ συμπυκνωμένα. Αντίθετα, δοκίμασε να τα αραιώνεις με ένα τζελ ή μια ενυδατική κρέμα, προτού τα εφαρμόζεις στο πρόσωπό σου. 

Η αλόη βέρα είναι μια άλλη εξαιρετική επιλογή. Είναι φυσικά αντιβακτηριδιακή και αντιφλεγμονώδης, επομένως έχει καταπραϋντική επίδραση στις εξάρσεις ακμής. Φρόντισε να εφαρμόζεις το τζελ Aloe Vera, πάντα σε φρεσκοκαθαρισμένη επιδερμίδα.

Δεν έχεις αυτά τα προϊόντα στο σπίτι σου; Ψάξε στην κουζίνα σου για μέλι. Είναι μια καταπληκτική αντιμικροβιακή θεραπεία για τα στίγματα. Πάρε μια ποσότητα σε καθαρό χέρι και άπλωσε μία κουκκίδα μέλι σε φρεσκοκαθαρισμένη επιδερμίδα, για να αντιμετωπίζεις τοπικά την έξαρση. 

2. Φάρμακα

Εάν προτιμάς να πάρεις ένα φάρμακο για τη θεραπεία της ακμής σου, το φαρμακείο είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσεις. Συχνά μπορούν να προτείνουν θεραπείες και κρέμες που δεν απαιτούν ιατρική συνταγή.

Ωστόσο, εάν αυτές οι θεραπείες χωρίς ιατρική συνταγή δεν έχουν αποτέλεσμα και χάνεις την ελπίδα σου, τότε θα πρέπει να εξετάσεις το ενδεχόμενο μιας συνταγογραφούμενης θεραπείας. Αυτό, φυσικά, απαιτεί να επισκεφθείς έναν Γιατρό ή έναν έγκριτο Δερματολόγο για πιο εξειδικευμένη φροντίδα – και φυσικά, μια συνταγή.

3. Εναλλακτικές θεραπείες

Μερικοί άνθρωποι έχουν τύχη με πιο φυσικές, εναλλακτικές θεραπείες. Υπάρχουν επιλογές όπως η Αγιουρβέδα, η κινησιολογία, τα ανθοϊάματα Bach, η παραδοσιακή κινεζική ιατρική και οι θεραπείες βιοσυντονισμού που, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν όσοι τα έχουν δοκιμάσει, έχουν βοηθήσει στην εξομάλυνση και ακόμα και στην επούλωση των εξάρσεων ακμής.

Φρόντισε να συμβουλεύεσαι τον οικογενειακό σου Γιατρό ή έναν έγκριτο Δερματολόγο πριν ξεκινήσεις αυτές τις θεραπείες για να βεβαιωθείς ότι δεν θα επιδεινώσουν την κατάσταση.

Σειρά NIVEA Derma Active: για την καταπράϋνση των συμπτωμάτων της ακμής

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η υιοθέτηση της τέλειας ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας μπορεί να λειτουργεί ως ένας τρόπος καταπράϋνσης των συμπτωμάτων της ακμής. Αλλά η επιλογή της κατάλληλης σειράς προϊόντων για την αντιμετώπιση των εξάρσεων της ακμής μπορεί συχνά να είναι μια δύσκολη διαδικασία. Παρακάτω μπορείς να βρεις πληροφορίες σχετικά με τα τελευταία μας προϊόντα περιποίησης επιδερμίδας, που χρησιμοποιούνται για την καταπράϋνση των συμπτωμάτων της ακμής, τη σειρά NIVEA Derma Active, και πώς αυτά τα προϊόντα μπορούν να λειτουργήσουν ως λύσεις σε συχνά προβλήματα ακμής.
 
 Η σειρά NIVEA Derma Skin Clear αντιμετωπίζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζετε συχνά με την επιδερμίδα με τάση για ατέλειες και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των ορατών συμπτωμάτων της ακμής. Το NIVEA DERMA SKIN CLEAR ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΑΠΟΛΕΠΙΣΤΙΚΟ εμπλουτίζει και ανανεώνει την επιδερμίδα σου μέσω υψηλών συγκεντρώσεων σαλικυλικού & γλυκολικού οξέος. Το απολεπιστικό βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, λειαίνει την επιφάνεια της επιδερμίδας, επιτρέποντάς της να καταπολεμά τις κηλίδες και να αποτρέπει την περαιτέρω εμφάνισή τους.

Είναι σημαντικό να νιώθεις καλά στην επιδερμίδα σας

Η χρήση ποιοτικών προϊόντων και η υιοθέτηση μιας καλής ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας θα σε βοηθήσουν να διατηρείς την επιδερμίδα σου, απαλλαγμένη από ρυπογόνες ουσίες, αλλά μπορεί να είναι δύσκολο να την έχεις υπό έλεγχο μερικές φορές. Με μια τεράστια γκάμα προϊόντων περιποίησης επιδερμίδας στη NIVEA και πρακτικές συμβουλές φροντίδας, η εύρεση της τέλειας ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας σου θα πρέπει να είναι απλή.

Θυμήσου, εάν αντιμετωπίζεις εξάρσεις ακμής, που διαρκούν περισσότερο από 2 μήνες ή εάν η επιβαρυμένη κατάσταση της επιδερμίδας σου έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ψυχική σου διάθεση, τότε θα πρέπει να επικοινωνήσεις με τον Οικογενειακό σου Γιατρό για περαιτέρω βοήθεια και συμβουλές.