Η πολύ ξηρή επιδερμίδα χρειάζεται εξαιρετική φροντίδα

Πολικές θερμοκρασίες, ξηρός αέρας από τη θέρμανση και μειωμένη παραγωγή σμήγματος επηρεάζουν την επιδερμίδα τον χειμώνα και την ξηραίνουν αμέσως. Η ήδη ξηρή επιδερμίδα χρειάζεται επιπλέον ειδική φροντίδα. Οι πλούσιες κρέμες & τα έλαια για απαλή επιδερμίδα βοηθούν τη φυσική ανάπλαση της επιδερμίδας.

Περιποίηση για πολύ ξηρή επιδερμίδα

Πώς δημιουργείται η ξηρή επιδερμίδα;

Μερικοί άνθρωποι έχουν από τη φύση τους πολύ ξηρή επιδερμίδα, ενώ κάποιοι άλλοι υποφέρουν μόνο από κοκκινίλες, φαγούρα κατά τους χειμερινούς μήνες. Έτσι δημιουργούνται σκληρές, ξεφλουδισμένες περιοχές και νιώθεις ότι η επιδερμίδα σου σε «τραβάει». 
Αυτό συνήθως συμβαίνει λόγω των σμηγματορροϊκών αδένων, καθώς είναι δική τους δουλειά να παρέχουν στην επιδερμίδα έλαια και επομένως να την προστατεύσουν από ξηρότητα. Αν υπάρχουν μόνο μερικοί σμηγματορροϊκοί αδένες ή αν δεν λειτουργούν σωστά, η επιδερμίδα θα ξηραθεί γρήγορα. 
Άρα, η πολύ ξηρή επιδερμίδα συχνά δεν διαθέτει τόσο πολλούς σμηγματορροϊκούς αδένες κι έχει λίγο σμηγματορροϊκό ιστό. Αυτό συμβαίνει κυρίως σε περιοχές όπως οι αγκώνες, τα γόνατα ή οι κνήμες. Ενώ οι σμηγματορροϊκοί αδένες παράγουν αρκετό σμήγμα κατά την εφηβεία, η παραγωγή σμήγματος μειώνεται όσο μεγαλώνεις. Τότε η επιδερμίδα χρειάζεται αυξημένη, πιο πλούσια περιποίηση. 
Οι εξωτερικοί παράγοντες ευνοούν την ανάπτυξη της πολύ ξηρής επιδερμίδας. Στους εξωτερικούς παράγοντες περιλαμβάνονται κρύο, ζέστη, ήλιος, υπερβολική επαφή με το νερό, κακή διατροφή ή έλλειψη υγρασίας. 
Πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από πολύ ξηρή επιδερμίδα, ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες, καθώς το κρύο στερεί από την επιδερμίδα την υγρασία της. Κι επιπλέον, οι σμηγματορροϊκοί αδένες παράγουν λιγότερο σμήγμα τον χειμώνα. Έτσι, η ξηρότητα χειροτερεύει από τον ξηρό αέρα των συστημάτων θέρμανσης.
Επομένως, θα πρέπει να φροντίσεις ιδιαίτερα την επιδερμίδα σου κατά τους χειμερινούς μήνες και να περιποιηθείς την ξηρή και την πολύ ξηρή επιδερμίδα με μια ενυδατική κρέμα περιποίησης. Μάθε περισσότερα για τους λόγους που ξηραίνεται η επιδερμίδα εδώ.

Ξηρά χέρια

Σωστή περιποίηση για ξηρά χέρια

Τα τραχιά και κόκκινα χέρια χρειάζονται άμεση περιποίηση. Η NIVEA Hand Rescue & Care απλώνει ένα προστατευτικό στρώμα στην πολύ ξηρή επιδερμίδα και τη μαλακώνει.

Πλούσια περιποίηση για πολύ ξηρή επιδερμίδα

Πώς να ενδυναμώσεις τη φυσική προστασία της επιδερμίδας σου
Επιδερμίδα με φαγούρα
Ανακουφίσου γρήγορα από τη φαγούρα και την πολύ ξηρή επιδερμίδα με ΝΙVEA Body Nourishing Milk. Η αποτελεσματική φόρμουλα με το περιποιητικό αμυγδαλέλαιο,  βιταμίνη E και Hydra IQ εξασφαλίζει πραγματικά ωραία αίσθηση, ακόμη και τον χειμώνα!

Ευεξία για πολύ ξηρή επιδερμίδα

Αν το σώμα δε θρέφεται με πλούσια ενυδάτωση, η επιδερμίδα θα ξεραθεί. Γι’ αυτόν τον λόγο, θα πρέπει καθημερινά να πίνεις τουλάχιστον δύο λίτρα νερό ή άγλυκο τσάι. Να αποφεύγεις το αλκοόλ γιατί προκαλεί πιο γρήγορη εφίδρωση, η οποία με τη σειρά της κάνει την επιδερμίδα να ξεραθεί πιο γρήγορα. 
Υιοθέτησε νέες συνήθειες στην καθημερινή σου ρουτίνα περιποίησης: Πριν πέσεις για ύπνο φρόντισε την επιδερμίδα σου με μια πλούσια λοσιόν όπως η NIVEA Nourishing Body Milk . Η επιδερμίδα αναπλάθεται εξαιρετικά γρήγορα ενώ κοιμάσαι. Αυτό επιτρέπει στην κρέμα περιποίησης να δράσει πλήρως.
Η περιποίηση σε περιοχές με ξηροδερμία όπως τα χέρια, οι αγκώνες ή τα γόνατα, πρέπει να γίνεται αρκετές φορές την ημέρα με μια κρέμα ειδικά φτιαγμένη για την πολύ ξηρή επιδερμίδα.
Μάθε περισσότερα για την ξηρή επιδερμίδα και το πώς να την περιποιηθείς εδώ.

Απλές και αποτελεσματικές καθημερινές συμβουλές ομορφιάς

  • Μην κάνεις ντους ή μπάνιο για πολλή ώρα σε ιδιαίτερα ζεστό νερό – οι 32 βαθμοί είναι αρκετοί για τη θερμοκρασία του νερού. 
  • Καθάρισε την επιδερμίδα σου στο ντους με προϊόντα περιποίησης που παρέχουν ενυδάτωση στην επιδερμίδα όπως το NIVEA Κρεμώδες Αφρόλουτρο Creme Care. 
  • Ενυδάτωσε την πολύ ξηρή σου επιδερμίδα καθημερινά με μια πολύ πλούσια λοσιόν σώματος. Βάλε αρκετή ποσότητα κρέμας ιδιαίτερα στις περιοχές με τη μεγαλύτερη ξηρότητα, όπως οι αγκώνες, τα γόνατα και οι κνήμες, και άφησε τη λοσιόν σώματος να απορροφηθεί καθώς ντύνεσαι. 
  • Πάντα να βάζεις κρέμα στα χέρια σου μετά από κάθε πλύσιμο. Οι κρέμες χεριών με έλαιο μακαντέμια απορροφώνται γρήγορα και περιποιούνται σε βάθος την πολύ ξηρή επιδερμίδα. 
  • Χρησιμοποίησε υγραντήρες αέρα κατά τους χειμερινούς μήνες. Η υγρασία της ατμόσφαιρας σε εσωτερικούς χώρους ιδανικά θα πρέπει να είναι μεταξύ 50 και 70 τοις εκατό.

product-stage-bg

Κάνε στην επιδερμίδα σου ένα δώρο ενυδάτωσης