Αντηλιακό από τη NIVEA

Ο ήλιος είναι ευεργετικός για την υγεία μας. Όμως, η υπερβολική έκθεση καταπονεί την επιδερμίδα. Τα εγκαύματα και η πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας είναι μερικές από τις συνέπειες. Τα προϊόντα αντηλιακής φροντίδας της NIVEA SUN έχουν τη λύση και προστατεύουν βρέφη, παιδιά και ενήλικες.

Βρες το κατάλληλο αντηλιακό

Η καταλληλότητα ενός αντηλιακού εξαρτάται από την ηλικία κάθε ατόμου, τον τύπο της επιδερμίδας του και από την ένταση της ηλιακής ακτινοβολίας. Υπάρχουν προϊόντα που προσφέρουν αδιάβροχη προστασία, προϊόντα για ευαίσθητες στον ήλιο επιδερμίδες ή ειδικά μελετημένες κρέμες.

Τύποι επιδερμίδας: ποιο αντηλιακό μού ταιριάζει;

Οι τύποι επιδερμίδας 1 έως 4 είναι οι πιο κοινοί στην Ευρώπη. Στον τύπο 1 ανήκουν οι πολύ ανοιχτές και ιδιαίτερα ευαίσθητες επιδερμίδες. Ο τύπος επιδερμίδας 1 είναι επίσης γνωστός και ως κέλτικος τύπος. Αντιθέτως, οι άνθρωποι με τύπο επιδερμίδας 4 είναι πολύ πιο προστατευμένοι από τις ακτίνες του ήλιου. Αυτός ο μεσογειακός τύπος, με τη χαρακτηριστική καστανή απόχρωσή του, διαθέτει πιο ανεπτυγμένη φυσική άμυνα. Ωστόσο, η χρήση αντηλιακού είναι απαραίτητη, εάν θέλεις να απολαμβάνεις τον ήλιο για πολλή ώρα.

Μάθε περισσότερα για τους τύπους επιδερμίδας και τα σωστά προϊόντα αντηλιακής προστασίας.

Αντηλιακό για ιδιαίτερα ευαίσθητες επιδερμίδες

Πολλοί άνθρωποι έχουν αρκετά ευαίσθητη επιδερμίδα. Η NIVEA SUN δημιούργησε τo Pure & Sensitive Spray SPF 50+ ειδικά για την κάλυψη των αναγκών τους. Το ίδιο ισχύει για τα παιδιά. Η ευαίσθητη επιδερμίδα τους χρειάζεται εξειδικευμένη φροντίδα. Η λοσιόν Swim & Play SPF 50 περιέχει dexpanthenol, προσφέρει έξτρα-αδιάβροχη προστασία και προλαμβάνει την αφυδάτωση της επιδερμίδας σε πρόσωπο και σώμα. Μάθε περισσότερα για τη φροντίδα της ευαίσθητης επιδερμίδας των παιδιών.
Συμβουλή: εάν δεν γνωρίζεις τον τύπο της επιδερμίδας σου, ρώτησε έναν δερματολόγο. Ειδικά εάν σκοπεύεις να ταξιδέψεις σε μια πιο ζεστή χώρα, φρόντισε να κάνεις ένα διαγνωστικό τεστ προτού ξεκινήσεις τις διακοπές σου.

Χρήσιμες συμβουλές για σωστή αντηλιακή προστασία

Αντηλιακή λοσιόν ή αντηλιακό λάδι;

Η επιλογή εξαρτάται από τον τύπο της επιδερμίδας σου. Το NIVEA SUN Protect & Moisture Sun Spray  χαρίζει στην επιδερμίδα χρυσαφένιο μαύρισμα που διαρκεί. Ωστόσο, το συγκεκριμένο λάδι δεν συνιστάται για τους τύπους επιδερμίδας 1 και 2, λόγω του χαμηλού δείκτη αντηλιακής προστασίας. Η αντηλιακή λοσιόν της NIVEA έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα, καθώς είναι διαθέσιμη σε όλους τους δείκτες αντηλιακής προστασίας, από 10 έως 50+. Χάρη στα προσεκτικά επιλεγμένα συστατικά της, η NIVEA SUN Protect & Moisture Lotion φροντίζει σε βάθος την επιδερμίδα, αφήνοντάς την απαλή και λεία.

Προστασία και φροντίδα

Η NIVEA SUN Protect & Moisture Lotion δεν προσφέρει μόνο άμεση προστασία στην επιδερμίδα σου. Επιπλέον, χαρίζει στο μεγαλύτερο όργανο του σώματός σου ενυδάτωση μακράς διάρκειας. Τα υψηλής ποιότητας συστατικά του διατηρούν απαλή και λεία τη φυσική εξωτερική στοιβάδα της επιδερμίδας. Το υψηλής αποτελεσματικότητας σύστημα φίλτρων UVA/UVB προσφέρει άμεση και μακράς διάρκειας προστασία κατά των εγκαυμάτων και της πρόωρης γήρανσης.

Πώς εφαρμόζω το προϊόν για να έχω τα καλύτερα αποτελέσματα;

Η NIVEA SUN Protect & Moisture Lotion απορροφάται γρήγορα και προσφέρει άμεση προστασία. Το αντηλιακό πρέπει να εφαρμόζεται στις εκτεθειμένες περιοχές του σώματός σου και στο πρόσωπο. Η σωστή ποσότητα προϊόντος είναι από 30 ml έως 40 ml για όλο το σώμα ενός ενήλικα. Προσοχή: εφάρμοσε το προϊόν στις περιοχές του σώματός σου που καίγονται πιο εύκολα από τον ήλιο. Οι περιοχές αυτές που εκτίθενται περισσότερο στις ακτίνες του ήλιου είναι η μύτη, οι ώμοι, τα αυτιά, το στήθος και το κεφάλι και πρέπει να καλύπτονται με μια αντηλιακή λοσιόν με τον υψηλότερο δυνατό δείκτη προστασίας. Επίσης, σου συνιστούμε να επαναλαμβάνεις την εφαρμογή της κάθε δύο ώρες - ειδικά μετά το κολύμπι και το σκούπισμα. Χρήσιμη πληροφορία: η περαιτέρω εφαρμογή της αντηλιακής λοσιόν δεν παρατείνει ή αυξάνει την προστασία, απλά τη διατηρεί.
Ηλιοθεραπεία

Μπορώ να παρατείνω τη διάρκεια της αντηλιακής προστασίας «ανανεώνοντας» το αντηλιακό μου;

Η διάρκεια της προστασίας δεν μπορεί να παραταθεί. Ο δείκτης αντηλιακής προστασίας που έχεις επιλέξει, σε συνδυασμό με τη φυσική άμυνα της επιδερμίδας σου, καθορίζουν τον χρόνο που μπορείς να παραμείνεις στον ήλιο χωρίς να προκληθούν βλάβες στην επιδερμίδα σου. Εάν επαναλαμβάνεις τακτικά την εφαρμογή του αντηλιακού (μετά από σκούπισμα, κολύμπι, κτλ.) θα διατηρήσεις το επιθυμητό επίπεδο προστασίας.

Ποια είναι διάρκεια ζωής των προϊόντων αντηλιακής προστασίας;

Εάν δεν έχουν ανοιχτεί, η διάρκεια ζωής τους είναι τουλάχιστον 30 μήνες. Η διάρκεια ζωής μετά το άνοιγμα αναγράφεται στην πίσω πλευρά της συσκευασίας κάθε προϊόντος. Υπάρχει ένα σύμβολο στο σχήμα ανοιχτού δοχείου με έναν αριθμό στο εσωτερικό του. Ο αριθμός αυτός υποδεικνύει τη διάρκεια ζωής του προϊόντος (σε μήνες) μετά το άνοιγμά του. Συνήθως, είναι 12 μήνες.

Τι σημαίνει «άμεση προστασία»;

Μετά την εφαρμογή τους, όλα τα προϊόντα της σειράς NIVEA SUN παρέχουν άμεση προστασία κατά των ηλιακών εγκαυμάτων και της πρόωρης γήρανσης. «Άμεση προστασία» σημαίνει ότι τα φίλτρα UVA και UVB του προϊόντος προσφέρουν εγγυημένη προστασία αμέσως μετά την εφαρμογή του. Συνεπώς, δεν χρειάζεται να περιμένεις μέχρι να ενεργήσει. Αφού εφαρμόσεις το αντηλιακό, μπορείς να απολαύσεις τον ήλιο στη στιγμή. Ωστόσο, φρόντισε να το εφαρμόζεις προτού βγεις από το σπίτι, καθώς εκτίθεσαι σε μεγάλη ποσότητα υπεριώδους ακτινοβολίας ακόμη κι όταν είσαι καθ’ οδόν για την παραλία.

product-stage-bg