τρεις γυναίκες που χρησιμοποιούν τη σειρά Nivea Cellular Luminous630

Τι είναι το μέλασμα; Αιτίες, φροντίδα και πρόληψη

Το μέλασμα είναι μια μορφή δυσχρωμίας του δέρματος. Εδώ θα βρείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το μέλασμα, τις αιτίες του, εάν μπορείτε να το απαλλαγείτε από αυτό ή να το προλάβετε, καθώς και μια ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας που μπορείτε να υιοθετήσετε για να περιορίσετε την εμφάνισή του.

Κατανόηση του μελάσματος του δέρματος

ΤΙ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΜΈΛΑΣΜΑ;

Το μέλασμα είναι μια συνηθισμένη δερματική πάθηση που χαρακτηρίζεται από καφέ ή γκρι-καφέ κηλίδες, που εμφανίζονται συνήθως στο πρόσωπο. Αυτές οι κηλίδες συχνά αναπτύσσονται σταδιακά με την πάροδο του χρόνου και προκαλούνται από υπερέκκριση μελανίνης, της χρωστικής ουσίας που δίνει χρώμα στην επιδερμίδα.
  
Οι ορμονικές αλλαγές, η έκθεση στον ήλιο και γονιδιακοί παράγοντες είναι οι συνηθέστεροι παράγοντες που συμβάλλουν στην εμφάνιση του μελάσματος και, παρότι δεν είναι επιβλαβές, ο ανομοιόμορφος τόνος της επιδερμίδας μπορεί να είναι ενοχλητικός για όσους το παρουσιάζουν. Αυτό ωθεί πολλούς να αναζητήσουν θεραπευτικές λύσεις, όπως τοπικές κρέμες, χημικό πίλινγκ ή θεραπεία με λέιζερ για τη βελτίωση της όψης των περιοχών με μέλασμα.

Μέλασμα στο σώμα

ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΗΜΕΊΟ ΤΟΥ ΣΏΜΑΤΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΆΖΕΤΑΙ ΣΥΝΉΘΩΣ ΜΈΛΑΣΜΑ;

Το μέλασμα παρουσιάζεται συνήθως στις περιοχές του σώματος που εκτίθενται τακτικά στο ηλιακό φως. Τα συνηθέστερα σημεία είναι το πρόσωπο, ιδιαίτερα τα μάγουλα, το μέτωπο, το πηγούνι και η περιοχή πάνω από το άνω χείλος. Αυτές οι περιοχές είναι πιο ευαίσθητες στην ανάπτυξη μελάσματος λόγω της συνεχούς έκθεσής τους στην υπεριώδη (UV) ακτινοβολία.
  
Αν και λιγότερο συχνά, μέλασμα μπορεί επίσης να εκδηλωθεί σε άλλα σημεία του σώματος, όπως τα χέρια, ο αυχένας και η πλάτη και να δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα τόσο στις γυναίκες όσο και στους άνδρες.

 άνδρας που χρησιμοποιεί ορό NIVEA MEN Anti-Age Power 2in1
 1. Το μέλασμα στις γυναίκες:
  Το μέλασμα επηρεάζει κυρίως τις γυναίκες, ιδιαίτερα σε περιόδους ορμονικών διακυμάνσεων όπως η εγκυμοσύνη ή κατά τη χρήση ορμονικών αντισυλληπτικών. Αυτές οι ορμονικές αλλαγές μπορούν να διεγείρουν τα μελανοκύτταρα, τα κύτταρα που παράγουν τη χρωστική ουσία της επιδερμίδας και να οδηγήσουν στην ανάπτυξη κηλίδων μελάσματος, ειδικά στις περιοχές του προσώπου που εκτίθενται στον ήλιο. Παρότι το μέλασμα δεν είναι επιβλαβές, μπορεί να είναι απογοητευτικό για πολλές γυναίκες, λόγω του ανομοιόμορφου τόνου που αποκτά η επιδερμίδα τους. 

 2. Το μέλασμα στους άντρες:
  Αν και λιγότερο συχνά, μέλασμα μπορεί να εμφανιστεί και στους άντρες, με συνηθέστερες αιτίες τις ορμονικές αλλαγές, την έκθεση στον ήλιο, γονιδιακούς παράγοντες και ορισμένα φάρμακα. Παρότι το μέλασμα στους άνδρες μπορεί να μην έλκει τόσο την προσοχή, μπορεί και πάλι να προκαλέσει σημαντική δυσφορία και να επηρεάσει την αυτοεκτίμηση. 
    
  Οι θεραπευτικές επιλογές και τα μέτρα πρόληψης για το μέλασμα στους άντρες είναι παρόμοια των γυναικών, με έμφαση στην αντηλιακή προστασία, στην περιποίηση της επιδερμίδας που στοχεύει το μέλασμα και, εφόσον υπάρχει θέμα, στη ρύθμιση των ορμονών. Για βοηθήσετε στην αποτελεσματική αντιμετώπιση του μελάσματος στους άνδρες, εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε προϊόντα όπως ο ορός NIVEA MEN Anti-Age Power 2in1 Serum, ο οποίος συνδυάζει το υαλουρονικό οξύ με το κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας συστατικό κατά της χρωστικής Luminous630 και προσφέρει σημαντική μείωση των σκούρων κηλίδων.
Τι προκαλεί το μέλασμα

4 ΣΥΝΉΘΕΙΣ ΑΙΤΊΕΣ ΜΕΛΆΣΜΑΤΟΣ

Το μέλασμα μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες, οι τέσσερις κυριότερες αιτίες είναι:
 1. Ορμονικές αλλαγές: 
  Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι ορμονικές αλλαγές μπορούν να προκαλέσουν αύξηση της παραγωγής μελανίνης, με αποτέλεσμα την εμφάνιση μελάσματος. Αυτή η κατάσταση, που συχνά ονομάζεται «μάσκα εγκυμοσύνης», εκδηλώνεται συνήθως με τη μορφή σκούρων κηλίδων στο πρόσωπο. 
    
  Ομοίως, κατά την εμμηνόπαυση, οι διακυμάνσεις των ορμονών μπορούν επίσης να διεγείρουν την υπερέκκριση μελανίνης και να συμβάλουν στην εμφάνιση μελάσματος ή στην επιδείωση υφιστάμενων προβλημάτων μελάγχρωσης. Αυτές οι ορμονικές μεταβολές τονίζουν τη σημασία της αντηλιακής προστασίας και των επιμελών πρακτικών φροντίδας της επιδερμίδας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του μελάσματος.
    
 2. Έκθεση στον ήλιο: 
  Η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία (UV) του ήλιου διεγείρει την παραγωγή μελανίνης στην επιδερμίδα. Η παρατεταμένη ή υπερβολική έκθεση στον ήλιο χωρίς επαρκή προστασία μπορεί να επιδεινώσει το μέλασμα και να συμβάλει στον σχηματισμό του.
    
 3. Γονιδιακοί παράγοντες: 
  Η γενετική προδιάθεση παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του μελάσματος. Τα άτομα με οικογενειακό ιστορικό της πάθησης είναι πιθανότερα να το παρουσιάσουν και τα ίδια, υποδηλώνοντας κληρονομούμενη προδιάθεση.
    
 4. Φαρμακευτικές αγωγές ορμονικής βάσης: 
  Ορισμένες φαρμακευτικές αγωγές που περιέχουν ορμόνες, όπως τα ορμονικά αντισυλληπτικά ή η θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης, μπορούν να δημιουργήσουν μέλασμα στα ευαίσθητα άτομα, διαταράσσοντας τη φυσική ισορροπία των ορμονών στο σώμα.
    
  Η κατανόηση αυτών των αιτιών μπορεί να βοηθήσει στην εφαρμογή προληπτικών μέτρων και στην αποτελεσματική αντιμετώπιση του μελάσματος.
4 Θεραπείες για το μέλασμα

ΠΏΣ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΊΤΕ ΑΠΌ ΤΟ ΜΈΛΑΣΜΑ

Είναι απίθανο να μπορέσετε να απαλλαγείτε εντελώς από το μέλασμα και οι επιλογές θεραπείας δεν έχουν εγγυημένα αποτελέσματα. Ωστόσο, ένας συνδυασμός προληπτικών μέτρων και στοχευμένων θεραπειών μπορεί να είναι αποτελεσματικός για τη μείωση της εμφάνισής του και την πρόληψη της επιδείνωσής του. Ακολουθεί ένας κατάλογος με στρατηγικές που βοηθούν στην αντιμετώπιση και τη μείωση της εμφάνισης του μελάσματος:
νεαρή γυναίκα που χαμογελά

1. Αντηλιακή προστασία:

Η προστασία της επιδερμίδας σας από τη βλαβερή υπεριώδη ακτινοβολία είναι ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπισση του μελάσματος. Χρησιμοποιήστε αντηλιακό ευρέος φάσματος με δείκτη προστασίας SPF 30 ή υψηλότερο καθημερινά, ακόμη και τις συννεφιασμένες ημέρες, και επαναλαμβάνετε την εφαρμογή κάθε δύο ώρες. Επιπλέον, καλό θα ήταν να φοράτε καπέλα με φαρδύ γείσο και ρούχα που καλύπτουν τις εκτεθειμένες περιοχές όταν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο.

 

2. Τοπικές θεραπείες:

Οι θεραπείες τοπικής εφαρμογής που διατίθενται χωρίς ιατρική συνταγή και οι συνταγογραφούμενες θεραπείες τοπικής εφαρμογής μπορούν να βοηθήσουν στην μείωση του τόνου και στην εξομάλυνση των περιοχών με μελάγχρωση. Για την αντιμετώπιση του μελάσματος χρησιμοποιούνται συνήθως συστατικά όπως τα ρετινοειδή, το κοζικό οξύ και η βιταμίνη C. Επιπλέον, το κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας προϊόν της NIVEA Luminous 630 δρα στην υφιστάμενη μελάγχρωση για την ελάφρυνση του τόνου και τη μείωση του μεγέθους των κηλίδων, ενώ εξισορροπεί την παραγωγή νέας μελανίνης για την αποτροπή της επανεμφάνισής τους, για ομοιόμορφη και λαμπερή επιδερμίδα. 
  
Προτού ξεκινήσετε οποιοδήποτε νέο σχήμα περιποίησης της επιδερμίδας, ειδικά εάν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα ή υπάρχουσες παθήσεις, να συμβουλεύεστε πάντοτε δερματολόγο.

3. Χημικά πίλινγκ:

Τα επαγγελματικά χημικά πίλινγκ που γίνονται από δερματολόγο μπορούν να βοηθήσουν στην απολέπιση της επιδερμίδας και στη μείωση της εμφάνισης μελάσματος. Το χημικό πίλινγκ αφαιρεί τα ανώτερα στρώματα της επιδερμίδας, αποκαλύπτοντας νεότερο δέρμα, με λιγότερη χρώση, από κάτω. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν διάφοροι τύποι πίλινγκ, όπως πίλινγκ με γλυκολικό οξύ ή σαλικυλικό οξύ, με βάση τον τύπο της επιδερμίδας σας και τη σοβαρότητα του μελάσματος.

4. Φαρμακευτικές αγωγές από το στόμα:

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να συνταγογραφηθούν από δερματολόγο φαρμακευτικές αγωγές από το στόμα, για τη ρύθμιση των ορμονικών ανισορροπιών και τη βελτίωση των συμπτωμάτων του μελάσματος.

Επισκόπηση δεδομένων

ΔΕΔΟΜΈΝΑ ΣΧΕΤΙΚΆ ΜΕ ΤΟ ΜΈΛΑΣΜΑ

Χαρακτηριστικά: Ανάπτυξη καφέ ή γκρι-καφέ κηλίδων, συνήθως στο πρόσωπο, ιδιαίτερα στα μάγουλα, το μέτωπο, το πηγούνι και πάνω από το άνω χείλος
  
Αιτία:
Συνήθως συσχετίζερται με ορμονικές αλλαγές ή υπερβολική έκθεση στον ήλιο
  
Πρόληψη:
Τα μέτρα αντηλιακής προστασίας, όπως η τακτική χρήση αντηλιακού ευρέος φάσματος, η παραμονή στη σκιά και τα προστατευτικά ρούχα θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην πρόληψη της εμφάνισης ή της επιδείνωσης του μελάσματος
  
Θεραπεία:
Υπάρχουν διαθέσιμες τοπικές θεραπείες, φάρμακα, χημικά πίλινγκ και δερματολογικές διαδικασίες, καθώς και λύσεις ρουτίνας περιποίησης επιδερμίδας

Ρουτίνα περιποίησης επιδερμίδας για το μέλασμα

Η ΡΟΥΤΊΝΑ ΠΕΡΙΠΟΊΗΣΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΊΔΑΣ ΤΗΣ NIVEA ΓΙΑ ΜΈΛΑΣΜΑ

Η εισαγωγή μιας στοχευμένης ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του μελάσματος και να συμβάλλει σε μια φωτεινότερη και πιο ομοιόμορφη επιδερμίδας. Εδώ παρουσιάζεται ένα προσαρμοσμένο πρόγραμμα περιποίησης επιδερμίδας για το μέλασμα με τη χρήση προϊόντων NIVEA:
 νεαρή γυναίκα που χρησιμοποιεί την κρέμα νύχτας Nivea Cellular Luminous630 Anti Dark Spot

Ήπιο προϊόν καθαρισμού:

Καθαρίστε το πρόσωπό σας για να απομακρύνετε τους ρύπους και την περίσσεια λιπαρότητας από την επιφάνεια της επιδερμίδας σας, ώστε να αποτραπεί η έμφραξη των πόρων και να βελτιωθεί η απορρόφηση των προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας. Το NIVEA Refreshing Face Wash Gel είναι εμπλουτισμένο με άνθος λωτού και υδραμίνη για να καθαρίζει σε βάθος την επιδερμίδα και να απομακρύνει τους ρύπους.

 

Ορός λάμψης:

Εφαρμόστε ένα ορό λάμψης που θα συμβάλει στη μείωση της μελάγχρωσης και στην εξομάλυνση του τόνου της επιδερμίδας. Ο ορός NIVEA Cellular Luminous630 Anti-Dark Spot Face Serum περιέχει Luminous630 που δρα στην υφιστάμενη μελάγχρωση για να ελαφρύνει τον τόνο των κηλίδων και να μειώσει το μέγεθός τους, εξισορροπώντας ταυτόχρονα την παραγωγή νέας μελανίνης, για την πρόληψη της επανεμφάνισής τους για λείο και φωτεινό δέρμα.

 

Προϊόν ενυδάτωσης με SPF:

Η ενυδάτωση θρέφει την επιδερμίδα σας, συμβάλλοντας στη διατήρηση της φυσικής ισορροπίας της υγρασίας και υποστηρίζοντας τη λειτουργία του δερματικού φραγμού. Το NIVEA Cellular LUMINOUS630 Anti-Dark Spot Day Fluid SPF50 είναι μια ελαφριά κρέμα ημέρας βαθιάς ενυδάτωσης, που συμβάλλει στην ορατή μείωση των σκούρων κηλίδων. Είναι εμπλουτισμένο με ενυδατικό υαλουρονικό οξύ που ενεργοποιεί τα κύτταρα, βιταμίνη E που συμβάλλει στην προστασία και φίλτρα UVA/UVB.

*Τόνωση της παραγωγής φυσικού υαλουρονικού οξέος in vitro

Κρέμα νυκτός:

Η επιδερμίδα επανορθώνεται και αναζωογονείται τη νύχτα. Η χρήση μιας κρέμας νυκτός θρέψης βοηθά στην αναπλήρωση των επιπέδων υγρασίας, ενισχύει την ανανέωση των κυττάρων και υποστηρίζει τη φυσική διαδικασία ανανέωσης της επιδερμίδας. Αναζητήστε συστατικά όπως η βιταμίνη Ε και η προβιταμίνη Β5 που να ενυδατώνουν και να καταπραΰνουν την επιδερμίδα ενώ κοιμάστε. 
  
Η κρέμα NIVEA Cellular Luminous630 Anti Dark-Spot Even Tone Night Cream που έχει στη σύστασή της το κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας συστατικό Luminous630 της NIVEA και το υαλουρονικό οξύ που ενεργοποιεί τα κύτταρα, συμβάλλει στην αναγέννηση και ενδυνάμωση της επιδερμίδας ενώ κοιμάστε. Η τακτική χρήση μαζί με άλλα προϊόντα με Luminous630 στη ρουτίνα σας μπορεί να σας βοηθήσει να απαλύνετε σταδιακά τις σκούρες κηλίδες με την πάροδο του χρόνου.

Προσοχή: βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μόνο προϊόντα που περιέχουν LUMINOUS630® το μέγιστο 4 φορές την ημέρα.

*Τόνωση της παραγωγής φυσικού υαλουρονικού οξέος in vitro

Η σημασία της καθημερινής αντηλιακής προστασίας:

Ενώ τα προϊόντα NIVEA Luminous630 που αναφέρονται παραπάνω περιέχουν υψηλό δείκτη SPF, η διασφάλιση σταθερής προστασίας από τον ήλιο όλη την ημέρα είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία της επιδερμίδας από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου και τη διατήρηση της ζωντάνιας και της λάμψης της επιδερμίδας. Η εφαρμογή του αντηλιακού πρέπει να επαναλαμβάνεται τακτικά, ειδικά κατά τη διάρκεια παρατεταμένης έκθεσης στον ήλιο για να διατηρείται η βέλτιστη προστασία από τις βλάβες από την υπεριώδη ακτινοβολία και να υποστηρίζεται η αποτελεσματικότητα των προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας που προσφέρουν λάμψη και δρουν κατά της μελάγχρωσης.


ΠΏΣ ΒΟΗΘΆ ΤΟ NIVEA LUMINOUS630 ΣΤΗ ΜΕΊΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΆΣΜΑΤΟΣ;

Το πατενταρισμένο συστατικό Luminous630 της NIVEA είναι το αποτέλεσμα εξονυχιστικής έρευνας 10 ετών με δοκιμές σε 50.000 μόρια. Το Luminous630 λειτουργεί σε κυτταρικό επίπεδο για την εξισορρόπηση της παραγωγής μελανίνης και την αντιμετώπιση των ηλιακών κηλίδων στη ρίζα τους. 
  
Διακόπτοντας την κατανομή της μελανίνης και συμβάλλοντας σε έναν πιο ομοιόμορφο τόνο επιδερμίδας, το Luminous630 συμβάλλει σε μια πιο φωτεινή, πιο καθαρή επιδερμίδα και υποστηρίζει τον γενικό στόχο της μείωσης της επίδρασης των κηλίδων που δημιουργεί ο ήλιος στην επιδερμίδα.

ΠΕΡΊΛΗΨΗ

Το μέλασμα με μια ματιά

Το μέλασμα, μια συνήθης πάθηση της επιδερμίδας, εκδηλώνεται με τη μορφή καφέ ή γκρίζων-καφέ κηλίδων κυρίως στο πρόσωπο και συχνά ενεργοποιείται από ορμονικές αλλαγές, έκθεση στον ήλιο, γονοδιακούς παράγοντες ή ορισμένα φάρμακα. Εμφανίζεται τόσο τις γυναίκες όσο και στους άνδρες, με κηλίδες που παρουσιάζονται συνήθως στα μάγουλα, το μέτωπο, το πηγούνι και την περιοχή πάνω από το άνω χείλος.

Οι επιλογές θεραπείας κυμαίνονται από τοπικά φάρμακα έως διαδικασίες όπως χημικό πίλινγκ ή θεραπεία με λέιζερ, ενώ η πρόληψη περιλαμβάνει προστασία από τον ήλιο και διαχείριση των ορμονών, σε συνδυασμό με μια ρουτίνα περιποίησης επιδερμίδας της NIVEA ειδικά για το μέλασμα.

Συχνές ερωτήσεις - Μέλασμα

Τι είναι το μέλασμα;

Το μέλασμα είναι μια συνήθης δερματική πάθηση που χαρακτηρίζεται από καφέ ή γκρι-καφέ κηλίδες, που εμφανίζονται συνήθως στο πρόσωπο και σε άλλες περιοχές που εκτίθενται στον ήλιο.

Ποιος έχει τις περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσει μέλασμα;

Το μέλασμα επηρεάζει κυρίως τις γυναίκες, ιδιαίτερα εκείνες με σκουρότερο τόνο επιδερμίδας, αν και μπορεί να εμφανιστεί και στους άντρες. Συχνά εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή κατά τη λήψη ορμονικών αντισυλληπτικών.

Σε ποιο σημείο του σώματος εμφανίζεται συνήθως το μέλασμα;

Το μέλασμα εμφανίζεται συνήθως στο πρόσωπο, συμπεριλαμβανομένων των μάγουλων, του μετώπου, του πηγουνιού και της περιοχής πάνω από το άνω χείλος. Ωστόσο, μπορεί να εμφανιστεί και σε άλλες περιοχές που εκτίθενται στον ήλιο, όπως ο αυχένας και τα χέρια.

Τι προκαλεί το μέλασμα;

Το μέλασμα θεωρείται ότι προκαλείται από έναν συνδυασμό παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των ορμονικών αλλαγών, της έκθεσης στον ήλιο, γονιδιακών παραγόντων και ορισμένων φαρμάκων ή καλλυντικών που ευαισθητοποιούν την επιδερμίδα στο ηλιακό φως.

Πώς μπορεί να θεραπευτεί το μέλασμα;

Οι επιλογές θεραπείας για το μέλασμα ποικίλλουν και μπορεί να περιλαμβάνουν φαρμακευτικές αγωγές τοπικής εφαρμογής όπως η υδροκινόνη ή τα ρετινοειδή, διαδικασίες όπως χημικό πίλινγκ ή η θεραπεία με λέιζερ και διατήρηση ενός αυστηρού σχήματος αντηλιακής προστασίας.

Μπορεί να προληφθεί το μέλασμα;

Μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης του μελάσματος με επιμελή αντηλιακή προστασία, αποφεύγοντας, αν είναι δυνατόν, τους παράγοντες που ενεργοποιούν τις ορμονικές αλλαγές και ακολουθώντας μια ήπια ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας με προϊόντα που βελτιώνουν τη φωτεινότητα και την προστασία της επιδερμίδας.