Πώς να μειώσετε τις ρυτίδες κάτω από τα μάτια

Τα μάτια σας μπορεί να είναι από τις πρώτες περιοχές που εμφανίζουν σημάδια γήρανσης και κανείς δεν ανυπομονεί να αποκτήσει ρυτίδες κάτω από τα μάτια, αλλά υπάρχουν τρόποι να διατηρήσετε τη νεανική σας όψη για περισσότερο καιρό.

Τι προκαλεί ρυτίδες και μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια;

Η γήρανση αποτελεί φυσική διαδικασία, αλλά ο τρόπος ζωής σας θα μπορούσε να την επιταχύνει και να επιδεινώσει την επιδερμίδα γύρω από τα μάτια σας

6 πιθανοί λόγοι για τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια

 • Έλλειψη ύπνου
 • Υπερβολικό τρίψιμο των ματιών σας (σύνηθες σε όσους πάσχουν από αλλεργίες)
 • Κακή διατροφή
 • Γενετική σύνθεση
 • Ύπνος μπρούμυτα
 • Φάρμακα που προκαλούν διαστολή των αιμοφόρων αγγείων

Γιατί σχηματίζονται ρυτίδες γύρω από τα μάτια μας;

Είναι ευρέως αποδεκτό ότι η εμφάνιση ρυτίδων κάτω από τα μάτια είναι αναπόφευκτη και όλοι μας θα επηρεαστούμε τελικά. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί παράγοντες που καθορίζουν το πόσο γρήγορα θα προχωρήσει η διαδικασία της γήρανσης.
Η επιδερμίδα γύρω από τα μάτια παραμένει σφιχτή και ελαστική όταν είμαστε νεότεροι χάρη στην παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.
Ωστόσο, καθώς μεγαλώνουμε, η παραγωγή αυτών των συστατικών δεν είναι τόσο γρήγορη, γεγονός που εμποδίζει την ανάκαμψη της επιδερμίδας.
Επιπλέον, η επιδερμίδα κάτω από τα μάτια λεπταίνει φυσικά με το πέρασμα του χρόνου, με αποτέλεσμα να χάνεται η ανθεκτικότητά της και να σχηματίζονται ρυτίδες στα μάτια.
Αυτό επιδεινώνεται από το γεγονός ότι δεν υπάρχουν αδένες γύρω από τα μάτια που να παράγουν έλαια ώστε να παραμένει τη περιοχή ενυδατωμένη.
Ευτυχώς, μπορείτε να διατηρήσετε την περιοχή των ματιών απαλή και ενυδατωμένη χρησιμοποιώντας μια αποτελεσματική κρέμα ματιών όπως η *NIVEA Vital Multi Active Anti-Age Eye Care Soy*.
Αυτό το προϊόν ενυδάτωσης ενισχύει αισθητά την επιδερμίδα γύρω από τα μάτια και μειώνει το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους.

Πώς να ελαχιστοποιήσετε την εμφάνιση ρυτίδων στα μάτια

Το πρόγραμμα περιποίησης της επιδερμίδας σας και ο τρόπος ζωής σας επηρεάζουν σημαντικά την εμφάνιση της επιδερμίδας γύρω από τα μάτια σας

Η αντιγηραντική κρέμα ματιών είναι πολύ σημαντική

Βεβαιωθείτε ότι το πρόγραμμα περιποίησης της επιδερμίδας σας περιλαμβάνει μια αντιγηραντική κρέμα ματιών σαν την Κρέμα Ματιών NIVEA Cellular Anti-Age, η οποία μειώνει τους μαύρους κύκλους και θα αναζωογονεί την περιοχή των ματιών. Απορροφάται εύκολα και λειαίνει τις λεπτές γραμμές.

 

Γρήγορες συμβουλές για εξαιρετική περιποίηση της ευαίσθητης περιοχής των ματιών

 • Να φοράτε γυαλιά ηλίου για να αποφύγετε τον σχηματισμό ρυτίδων κάτω από τα μάτια
 • Να κοιμάστε ανάσκελα. Ο ύπνος μπρούμυτα ή στο πλάι μπορεί να ευνοήσει την εμφάνιση ρυτίδων
 • Μην τρίβετε τα μάτια σας
 • Μην τεντώνετε το βλέφαρό σας όταν βάζετε eyeliner
 • Να ελέγχετε τακτικά τα μάτια σας

Ήπιος και περιποιητικός καθαρισμός

Εάν δεν γίνει σωστά, η διαδικασία του καθαρισμού μπορεί να είναι ιδιαίτερα επιβαρυντική για την ευαίσθητη επιδερμίδα, ιδίως στην περιοχή γύρω από τα μάτια.
Χρησιμοποιήστε ένα προϊόν αφαίρεσης του μακιγιάζ το οποίο να είναι  ιδιαίτερα ήπιο για την επιδερμίδα, όπως το NIVEA Micellar. Αυτό αφαιρεί ακόμα και την αδιάβροχη μάσκαρα ενώ περιποιείται την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.Εάν προτιμάστε να χρησιμοποιείτε μαντηλάκια προσώπου, τα οποία συνδυάζουν την καθαριστική ιδιότητα του νερού micellar με την άνεση που προσφέρει ένα μαντηλάκι. Δεν είναι υφασμάτινα, έτσι έχουν απαλή υφή για την προστασία της ευαίσθητης επιδερμίδας των ματιών. Να περιποιείστε πάντα όσο πιο ήπια μπορείτε την επιδερμίδα σας με όποια τεχνική αφαίρεσης μακιγιάζ εφαρμόζετε και να μην τραβάτε την επιδερμίδα άσκοπα.


background

Προϊόντα NIVEA για καταπολέμηση των ρυτίδων κάτω από τα μάτια

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ